NCRV

Best 24

Specials Best 24 in juni op Nederland 2

Juni 2010

Met Kinderen voor Kinderen, Farce Majeure, Rudi Carrell en Spel zonder Grenzen

In de maand juni is het digitale themakanaal Best 24 ook te zien op Nederland 2. In de zomermaanden zendt Best 24 speciale programmaâs uit met en over bekende tv-persoonlijkheden en -programmaâs.

De reeks wordt afgetrapt door Kinderen voor Kinderen. In 1980 vatte Flory Anstadt het idee op een programma te maken met een kinderkoor, gekoppeld aan een goed doel. In het TV-monument zoekt Han Peekel naar de wortels van het succes in gesprek met Flory Anstadt, Ivo de Wijs en Tonny Eyk. Aansluitend worden twee afleveringen vertoond van Kinderen voor Kinderen, uit 1980 en 1991.

Maandag 14 juni, 9.15 uur, Nederland 2.

Farce Majeure

Beginnend als amusementsprogramma groeide Farce Majeure (NCRV) in de loop der jaren uit tot een satirisch programma en één van de spraakmakende programmaâs op tv. In het TV-monument vertellen twee leden van het Farce Majeure-team, Henk van der Horst en Jan Fillekers, over het maken van het programma. Aansluitend worden verschillende uitzendingen van Farce Majeure vertoond.

Maandag 21 juni, 9.15 uur, Nederland 2.

Rudi Carrell

In het TV-monument over Rudi Carrell wordt speciale aandacht geschonken aan zijn Nederlandse periode en zijn betekenis voor de televisie. Han Peekel heeft een gesprek met de broer van Rudi, Aad Kesselaar.

Vrijdag 25 juni, 9.15 uur, Nederland 2.

Spel zonder Grenzen

Spel zonder Grenzen was een internationale versie van Zeskamp en Stedenspel: vier teams uit vier landen namen het tegen elkaar op. In een special zijn zowel Dick Passchier (die het programma bij de NCRV presenteerde) als Jack van Gelder (TROS) te zien.

Maandag 28 juni, 9.15 uur, Nederland 2.

Aansluitend op alle uitzendingen op Nederland 2 zijn er speciale programmaâs en extraâs te zien over de specials op Best 24 .

Het digitale themakanaal Best 24 is een samenwerkingsverband van de publieke omroepen en wordt beheerd door de NCRV. Het zendt de kroonjuwelen uit de schatkamer van de publieke omroep uit.