Gemeente Dongeradeel


Opsporen zieke iepen van start

Vanaf 14 juni tot eind september gaan inspecteurs van Stichting Iepenwacht Fryslân op zoek naar zieke iepen binnen de deelnemende gemeentes aan duurzaam iepenbeheer.

Hierbij worden zij graag geholpen door de bewoners van die gemeentes. Wanneer iemand een zieke iep heeft of weet te staan kan hij of zij dit melden via de website www.iepenwacht.nl. Ook kan men een mail sturen naar het meldpunt: fryslan@iepenwacht.nl. Graag met de volgende gegevens:

- datum

- adres van de zieke bomen

- aantal zieke bomen

- eigenaar van de bomen

Iepen in Nederland worden bedreigd door iepziekte. Een dodelijke en besmettelijk ziekte die ervoor kan zorgen dat deze zo kenmerkende boom niet meer voorkomt in het Hollands landschap. In Friesland staan nog veel iepen die stuk voor stuk het behouden waard zijn. Stichting Iepenwacht Fryslân maakt zich sterk voor het behoud van deze karakteristieke boom in Friesland. Zij doet dat onder andere door gezonde iepen te laten injecteren met Dutch Trig®, het middel tegen iepziekte dat jaarlijks geïnjecteerd wordt, en door zieke bomen op te sporen en zo snel mogelijk te verwijderen. Wanneer er prijs op gesteld wordt, zorgt zij ook voor herplant van resistente iepen.

Meer informatie over Stichting Iepenwacht, de deelnemende gemeentes en (het herkennen van) iepziekte staat op de website: www.iepenwacht.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met Gauke Dam, bereikbaar via het projectbureau in Apeldoorn: 055-5999444

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .