Gemeente Venray



10 juni 2010

Infoavond over ontwikkelingen bestemmingsplan buitengebied

Er wordt hard gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Venray. Eerder dit jaar heeft het ontwerp bestemmingsplan ter inzage geleden. Om alle inwoners te informeren over de ontwikkelingen op hoofdlijnen, houdt de gemeente op maandag 14 juni een informatieavond in café-restaurant Roelanzia in Ysselsteyn. U bent van harte welkom vanaf 19.30. Het programma begint om 20.00 uur.

De gemeente heeft ongeveer 300 reacties (zienswijzen) ontvangen op het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Venray 2010. De reacties zijn zeer verschillend van aard en hebben zowel betrekking op meer beleidsmatige onderwerpen als op individuele zaken op bouwkavelniveau.

Heroverweging beleidsthema's

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen wil het college van B en W enkele beleidskeuzes heroverwegen. Tijdens de informatieavond geeft de gemeente toelichting op het nieuwe bestemmingsplan en de geplande wijzigingen. Daarnaast wordt de verdere procedure besproken en kunt u reageren op de gewijzigde plannen. Vanwege het verwachte bezoekersaantal, wordt het bestemmingsplan op hoofdlijnen besproken en kunnen we niet ingaan op individuele zaken.

Vaststelling door de raad

De gemeente verwacht nog ongeveer drie maanden nodig te hebben om alle zienswijzen zorgvuldig te beoordelen. Daarna wordt het bestemmingsplan definitief afgerond en neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling. Naar verwachting gebeurt dit in december van dit jaar.