Totospelers: Nederland wint eerste WK-wedstrijd

11/06/2010 11:50

De Lotto

Rijswijk, 11 juni 2010 - Nederland wint aanstaande maandag zijn eerste wedstrijd van Denemarken tijdens het WK. Ruim de meerderheid (98%) van de Totospelers voorspelt een overwinning voor Nederland.

Wellicht ligt de uitkomst toch iets dichter bij elkaar. Nederland speelde eerder 29 keer tegen Denemarken. Hiervan heeft Nederland elf keer gewonnen en Denemarken acht keer. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden was op 29 mei 2008. Dit duel eindigde met 1-1 gelijkspel. Gezien de resultaten in het verleden wordt het een pittige wedstrijd.

Poule

In de kwalificatiereeks eindigde zowel Nederland als Denemarken als eerste in de poule. Denemarken had een zware poule met onder andere Portugal en Zweden, terwijl Nederland het moest opnemen tegen onder andere Noorwegen en Schotland.

Nederland heeft de afgelopen negentien wedstrijden niet verloren. Daarentegen heeft Denemarken de laatste twee oefenwedstrijden tegen Australië en Zuid-Afrika, beiden ook WK-deelnemers, verloren met 1-0.

Toto spelen

Men kan met Toto op de wedstrijd Nederland- Japan inzetten tot en met zaterdag 19 juni 13:25 uur en op Nederland - Kameroen tot en met donderdag 24 juni 20:25 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.