Gemeente Almere

Werkzaamheden eerste fase Muntmeesterhof lopen twee weken langer door

11-06-2010

plaatje verkeersbord werk-in-uitvoering De werkzaamheden aan de Muntmeesterhof zijn in volle gang. Eind april is gestart met fase 1: het verleggen van kabels en leidingen en werk aan de riolering, waarna de aannemer volgens de eerdere planning maandag 14 juni zou starten met fase 2 de bouwwerkzaamheden.

Fase 1 loopt echter twee weken uit en zal pas vrijdag 25 juni gereed zijn. Tot die tijd is de Muntmeesterhof voor doorrijdend verkeer en bevoorrading gestremd. Dit is met duidelijke bebording aangeven. Vervolgens start aannemer Midreth op maandag 28 juni met fase 2: met het inrichten van een werkterrein in de Muntmeesterhof en het uitbouwen van de winkels aan de Korte Promenade richting de Muntmeesterhof en het aanpassen van woon- en garagegevel.

Ook gedurende de bouwfase is de Muntmeesterhof gestremd voor doorrijdend verkeer. De bevoorrading voor de winkels/ondernemingen aan de Grote Markt kan tijdens deze fase echter wel in de Muntmeesterhof plaatsvinden, namelijk op de taxistandplaatsen achter het casino. De werkzaamheden zijn medio het eerste kwartaal van 2011 gereed.