FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: acties werknemers Hanos leiden tot eerste gesprek met directie

De afgelopen twee weken hebben werknemers van Hanos een petitie aan de afzonderlijke vestigingsdirecteuren aangeboden. Hoewel de petitie bij twee van de vier vestigingen niet in ontvangst werd genomen, hebben de acties wel geleid tot succes. Maandag 14 juni om 15:00 uur heeft FNV Bondgenoten een gesprek met de heer Van der Horst, directeur/eigenaar Hanos en de heer Kroes, directeur van Hanos.

Arie van der Pijl, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is voor het eerst dat Hanos op centraal niveau bereid is om met ons te praten. Dit is echt de verdienste van de werknemers; zij hebben ondanks hun angst van zich laten horen. En met succes: de directie kan nu niet langer Oost-Indisch doof blijven."

De petitie werd zowel in Apeldoorn als Nijmegen aangenomen, de directeuren van Hanos Zwolle en Amsterdam weigerden echter. Dit bewees eens te meer dat Hanos niet wilde luisteren naar de eigen werknemers. Van der Pijl: "Ik kreeg een telefoontje vanuit Apeldoorn, daar wordt het beleid bepaald. De petities mochten in Apeldoorn worden aangeboden maar niet op de afzonderlijke vestigingen. Bespottelijk want per vestiging spelen verschillende kwesties en de werknemers willen dat ter plekke oplossen."

In de petities vroegen de werknemers onder andere om respect en waardering. Bovendien willen de werknemers dat Hanos met FNV Bondgenoten gaat praten over de toepassing van de cao Groothandel in Levensmiddelen (GIL).

In totaal werken er circa 1.800 mensen bij Hanos.