Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Dikke Banden Race in IJsselmonde

Groot succes!

Woensdag 9 juni was het zover, na verschillende voorrondes op scholen, werd de Dikke Banden Race in deelgemeente IJsselmonde verreden. De organisatie was in handen van de dienst Sport en Recreatie. De deelname van 50 kinderen, de toeschouwers en de complete entourage maakten de middag een groot succes.

De Dikke Banden Race was een exact kopie van de Grand Départ proloog die in het weekend van 1 tot 4 juli nog volgt, alleen de lengte was wat korter. Alle ingrediënten waren aanwezig: start / finish, hekken met Grand Départ banners, rondenummers, de bel voor de laatste ronde en een speaker verzorgde het commentaar. Om 14.00 uur verzamelden de eerste kinderen op de Dwarsdijk. Na het in ontvangst nemen van een mountainbike, helm en rugnummer, konden zij het parcours verkennen met een proefronde.

Vijftig kinderen streden in verschillende categorieën om de eerste plek: meisjes en jongens en van 7 tot en met 13 jaar. De prijsuitreiking met een heuse rondemiss en een officieel Grand Départ podium zorgde voor een passende afsluiting van een geslaagde dag.

De winnaar van iedere categorie mag op 2 juli de finale rijden op het echte parcours van de proloog van de Tour de France

Gezonde leefstijl en een beter milieu
De fietswedstrijdjes zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, zonder KNWU-licentie. Het is de bedoeling om kinderen op deze manier kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor het fietsen. Bovendien wordt de jeugd bewust gemaakt dat fietsen kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en een beter milieu. De Grand Départ Dikke Banden Races worden verreden op een afgezet parcours en de deelnemers krijgen een fiets ter beschikking gesteld. Er wordt in zes categorieën gestreden. Aan elke manche kunnen maximaal 24 kinderen meedoen.