Gemeente Lingewaard


Bouw gemeentekantoor Bemmel gaat door

Door het college is conform het coalitieakkoord van 22 april 2010 - de afgelopen weken, in het kader van een heroriëntatie op een aantal grote investeringen, onderzocht of de bouw van het gemeentekantoor goedkoper kan plaatsvinden. Zo hebben twee onafhankelijke externe adviseurs in opdracht van het college in de maand Mei onderzocht of het mogelijk is tegen lagere kosten het gemeentekantoor in Huissen te verbouwen en uit te breiden.

Naar aanleiding van dat onderzoek is het college tot de conclusie gekomen dat het beëindigen van de bouwwerkzaamheden in Bemmel en het verplaatsen van het gemeentekantoor naar Huissen niet het gewenste financieel voordeel zal opleveren.

De gemeenteraad is over dit besluit vorige week geïnformeerd. Tijdens de raadsvergadering van 10 juni jl. heeft fractie VVD nog een motie van treurnis over de gang van zaken ingediend, echter deze is in meerderheid door de raad verworpen

Kortom, de bouwwerkzaamheden in Bemmel gaan gewoon door. De oplevering van het nieuwe gemeentekantoor in Bemmel is eind 2011 gepland.


(Geplaatst: 14 juni 2010)