Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Rechercheteam benadert telefoonbezitters in onderzoek
Publicatiedatum: 14-6-2010 9:53:29

NIJKERK - Het 25-koppige rechercheteam dat onder de naam `Sparta' nader onderzoek doet naar de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk in de nacht van 30 april op 1 mei gaat honderden telefoonbezitters benaderen. Met deze actie hoopt het team nog meer getuigen te vinden die wellicht belangrijke informatie hebben en het ontbrekende puzzelstuk kunnen leveren in het onderzoek.

In die bewuste nacht werden op de Nachtegaalsteeg twee meisjes van 16 en 17 jaar door een tot dusver onbekende man onder bedreiging van een pistool verkracht. Intussen is tijdens onderzoek gebleken dat bij dat misdrijf de mobiele telefoon van een van de slachtoffers door de dader werd meegenomen. Deze mobiele telefoon is later door een passant teruggevonden op de Nijkerkerstraat in Putten.

Zendmastgegevens
Op last van de officier van justitie zijn zendmastgegevens van mobiel telefoonverkeer in die nacht van zowel de plaats van de verkrachting als de vindplaats van de mobiele telefoon opgevraagd. Aan de hand van deze gegevens zullen ca. 1500 telefoonbezitters, van wie de gegevens op de zendmast zijn gevonden, door middel van een brief door de politie worden benaderd met een vragenlijst. De politie meent dat ze als belangrijke getuigen kunnen worden beschouwd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker ernstig gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 14-6-2010 9:52:49

NIJKERK - Op de Barneveldseweg in Nijkerk is zondagmiddag 13 juni een 61-jarige automobilist uit die stad ernstig gewond geraakt. De man reed tegen een boom en raakte ook bekneld.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor vier, toen de Nijkerker ter hoogte van de Peerweg door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste. De man bleek in het wrak bekneld te zitten en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Met onder meer hoofdwonden, borstletsel en diverse botbreuken is hij overgebracht naar het UMC Utrecht. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Gedurende de afhandeling sloot de politie de weg gedurende twee uur af. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.
(064847)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse gewond na val met fiets

Publicatiedatum: 14-6-2010 9:52:14

WAGENINGEN - Een 54-jarige vrouw uit Wageningen is zondagavond 13 juni op de Kees Mulderweg in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze met haar fiets was gevallen. Het slachtoffer reed even voor zeven uur over straat toen ze kwam te vallen. Daarbij brak ze vermoedelijk een elleboog en moest naar het ziekenhuis. De vrouw was waarschijnlijk ten val gekomen door een boodschappentas, die aan het stuur van de fiets hing.
(064868)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Laatst gewijzigd 10-06-2010 | © Politie Gelderland-Midden