Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 14-06-2010

Stom dronken automobilist ramt meerdere geparkeerde auto's

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in de Wilgenstraat een 43-jarige Tilburger aangehouden. Gealarmeerde agenten namen tegen 04.00 uur poolshoogte in de Wilgenstraat nadat getuigen gemeld hadden dat een dronken automobilist meerdere auto's geramd had. Ter plaatse trof de politie de bestuurder aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. In de straat stonden meerdere auto's geparkeerd met schade. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 1170 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning

TILBURG - De politie ontving tegen 01.00 uur de melding van een woningbrand aan het Kamgarenplein. Buurtbewoners meldden dat de vlammen uit het dak sloegen. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Terwijl de politie de omgeving afzette, forceerde de brandweer de toegangsdeur tot de woning en startte met bluswerkzaamheden. In het pand was de 51-jarige bewoner aanwezig. Op de zolderverdieping bleek een in bedrijf zijnde hennepkwekerij de veroorzaker te zijn. De politie heeft de bewoner aangehouden.

Man toont geslachtsdeel aan fietsende vrouwen

TILBURG - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 19.30 uur aan de Goirkekanaaldijk een 21-jarige man aangehouden. Aanleiding daartoe was een melding van een 59-jarige Tilburgse vrouw. Ze meldde dat de man haar en haar vriendin zijn geslachtsdeel toonde toen zij hem over het fietspad aan de Goirkekanaaldijk passeerden. De man zou het tweetal daarna gevolgd hebben tot het ziekenhuis. Voorzien van het signalement zochten de agenten in de omgeving en troffen de man, een ongewenst vreemdeling, in de nabijheid van het ziekenhuis aan. Op het bureau bekende hij deels zijn daad. Na verhoor is hij in vreemdelingenbewaring gesteld.

BMW buit bij woninginbraak

OISTERWIJK - Bij een woninginbraak vannacht in een woning aan de Bieslook hebben de daders een BMW (3-serie) kleur zwart voorzien van het kenteken 06-JXK-8 buit gemaakt. Even na 03.30 uur werd de 38-jarige bewoonster gewekt door gestommel in de woning. Op dat moment hoorde ze een autoportier dichtslaan. Beneden trof ze een openstaande voordeur aan. De autosleutels bleken uit de woning ontvreemd te zijn. Haar auto, die op de oprit geparkeerd stond, was weg. De politie werd geïnformeerd die een onderzoek instelde. Het voertuig werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de auto landelijk laten signaleren.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-06-2010 9:40 | © Regio Midden en West Brabant |