Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Op zoek naar het beste idee van Limburg beweging in de wijk! Na het succes van de landelijke prijsvraag De Uitdaging 2009, heeft Wonen Limburg de handschoen opgepakt en een provinciale prijsvraag uit geschreven met als thema beweging in de wijk. De Uitdaging 2010 is een samenwerking van Wonen Limburg, Oranjewoud, NL Milieu en Leefomgeving en Provincie Limburg. De zes vestigingen van Wonen Limburg zijn op zoek naar inspirerende initiatieven om wijken en dorpen in Limburg vitaal en in beweging te houden. De vestigingen dagen daarom iedereen uit om met creatieve ideeën te komen. Gedeputeerde Odile Wolfs neemt deel aan de jury van de prijsvraag. Wonen Limburg is als corporatie actief betrokken bij de Limburgse Wijkenaanpak als onderdeel van de beeldbepalende ontwikkeling Herstructurering Midden-Limburg en Zuid-Limburg .

Beweging in de wijk
Tot 1 juli kunnen organisaties en verenigingen in het werkgebied van Wonen Limburg hun ideeën insturen. Het enige criterium bij deze wedstrijd is dat de ideeën te maken moeten hebben met het thema beweging in de wijk. En dat in de breedste zin van het woord. Per vestiging van Wonen Limburg gaat uiteindelijk één idee door naar de finale. Een onafhankelijke jury maakt op 5 november de winnaar bekend. De winnaar ontvangt 2010,00 om het project (mede) te financieren én hulp van Wonen Limburg om samen het idee uit te voeren.

Aanmelden
Iedereen die mee wil doen aan De Uitdaging 2010 kan ideeën aanmelden via uitdaging2010@wonenlimburg.nl Meer informatie over deze prijsvraag is te vinden op www.wonenlimburg.nl.

14-6-2010 08:27