Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 14-06-2010

Man gewond

VIANEN Een fietser raakte op zondagavond 13 juni gewond bij een ongeval.

Rond 20.30 uur reed een 46-jarige man uit Vianen over de Prinses Julianastraat. Daar verloor hij de macht over het stuur, kwam ten val en liep letsel aan zijn hoofd en elleboog op. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Agressieve patiënt

NIEUWEGEIN Een man die vond dat hij niet snel genoeg geholpen werd, vernielde in de nacht van zondag 13 op maandag 14 juni een ruit van een huisartsenpost.

Rond 01.45 uur meldde een 36-jarige man uit IJsselstein zich bij de huisartsenpost aan de Koekoekslaan. Hij was daar naartoe doorverwezen door de Eerste hulppost van het ziekenhuis. Hij had last van zijn ogen en wilde snel geholpen worden. De IJsselsteiner gedroeg zich in de wachtruimte zeer ongeduldig en klopte meerdere malen op het raam van het loket. Een arts deelde hem mede dat er nog enkele mensen voor hem waren en dat hij op zijn beurt moest wachten. De man bleef echter meerdere malen op het raam van het loket kloppen en werd verbaal steeds onvriendelijker.

Het herhaalde verzoek van de arts om op zijn beurt te wachten, mocht niet baten, waarna de arts hem aangaf als hij zijn gedrag niet aan zou passen, hij anders maar naar een ander ziekenhuis moest gaan. De IJsselsteiner was echter niet voor rede vatbaar, waarna de arts hem verzocht weg te gaan. De man liep de post uit, schopte vervolgens de ruit van de toegangsdeur in en liep weg.

De arts belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Er werd aangifte van vernieling gedaan. Agenten gingen naar de woning van de verdachte en hielden hem daar aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal ter zake vernieling opgemaakt.

Te hard

NIEUWEGEIN/VIANEN Drie automobilisten raakten op zondag 13 juni hun rijbewijs kwijt omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden.

Rond 07.00 uur zag een agent in een herkenbare politieauto een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein rijden. Hij klokte de haastige automobilist, een 31-jarige man uit Tilburg, op (al gecorrigeerd) 161 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De Tilburger werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 22.15 uur surveilleerden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Zij werden ingehaald door een hard rijdende automobilist en gingen erachteraan. Ter hoogte van Vianen reed de automobilist, een 46-jarige Pool, (al gecorrigeerd) 143 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De Pool werd aan de kant gezet. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Rond 23.00 uur reed een 35-jarige automobilist uit Eindhoven ter hoogte van Vianen veel te hard. Zijn snelheid werd vastgelegd op (al gecorrigeerd) 154 km/u. Ook de Eindhovenaar raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.