Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 14-06-2010

Verkeersagressie

MIJDRECHT Een inhaalmanoeuvre leidde in de vroege ochtend van maandag 14 juni uiteindelijk tot een mishandeling en aanhouding.

Rond 04.45 uur reed een 29-jarige beveiligingsbeambte uit Amsterdam over de Provinciale weg N201 in de richting van Mijdrecht, omdat hij daar het terrein van een bedrijf moest openen. Hij had nogal haast en haalde over de dubbel doorgetrokken streep een automobilist in. Dat kon die automobilist kennelijk niet op prijs stellen, want hij volgde de beambte naar de Industrieweg, waar de beambte moest zijn. Daar sprak de automobilist hem op zijn inhaalgedrag aan. Dat mondde uit in een woordenwisseling, waarna de beambte hem meerdere malen verzocht het terrein te verlaten. Toen de man, 63 jaar oud en afkomstig uit Uithoorn, dat niet deed, hield de beambte hem aan en wilde de politie bellen. De Uithoorner pakte echter zijn telefoon af, waarna een schermutseling ontstond. De Uithoorner probeerde vervolgens weg te rijden. Toen de beambte dat probeerde te voorkomen en de autosleutels wilde pakken, werd hij enkele meters meegesleurd. De automobilist ging ervandoor en de Amsterdammer belde met een andere telefoon de politie.

Agenten hielden de 63-jarige verdachte in de omgeving aan. Het slachtoffer had letsel aan zijn hand en kapotte kleding. Hij deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Een goede buur is beter ........

OUDEWATER Dankzij een oplettende buurvrouw konden agenten een man te hulp komen.

Op zondagmiddag rond 16.05 uur meldde een bewoonster van de Rosendaal dat zij haar buurman sinds de vorige dag niet had gezien, de gordijnen nog dicht waren en er niet op aanbellen werd gereageerd. Zij had al contact opgenomen met een goede bekende van de buurman en die gaf ook aan dat de man thuis zou moeten zijn. De meldster vermoedde dat haar buurman onwel was geworden.

Agenten gingen ter plaatse. Een agent forceerde een traliewerk bij een openstaand raam en klom naar binnen. Hij trof de 68-jarige bewoner op de grond van de woonkamer aan. Hij was wel aanspreekbaar, maar kon zich moeilijk bewegen en wist niet wat er gebeurd was. Een ambulance kwam ter plaatse en toen bleek dat de suikerspiegel van de man veel te hoog was. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.