Politie Groningen

Maandag 14 juni 2010

Provincie Groningen, 14-06-2010

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

OLDEHOVE Een 33-jarige motorrijder uit Gemert is zondagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Oldehove. De man was aan het toeren met een aantal bekenden en schatte in de Barnwerderweg een bocht verkeerd in. Hierdoor viel hij van zijn motor en kwam in een droge sloot terecht. De motorrijder is met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Toezicht op en rondom Lauwersmeer

LAUWERSOOG De politie heeft zondag op en rond het Lauwersmeer toezicht gehouden. In totaal werden 18 vissers gecontroleerd. Deze hadden alles prima voor elkaar. Naast de viscontrole werd ook toezicht gehouden op het vaarverkeer. Een schipper kreeg een bekeuring omdat hij met te hoge snelheid voer. De agenten schoten een andere bestuurder te hulp die op het meer motorpech had gekregen.

Tieners gooien haspel in water

HOOGEZAND De politie heeft zondagmiddag in Hoogezand vier tieners (15 en 16 jaar) meegenomen naar het politiebureau vanwege hun vervelende en baldadige gedrag. De politie kreeg de melding dat de jongens uit Hoogezand, Sappemeer en Kiel Windeweer op de Van Spilbergenkade een grote kabelhaspel in het Winschoterdiep hadden gegooid. Toen agenten aan kwamen rijden zagen ze de jongens en dreef de haspel in het water. Het viertal is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers botsen frontaal

SAPPEMEER Twee fietsers zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een botsing op het fietspad aan de Vosholen in Sappemeer. Een 21-jarige inwoner van Kropswolde reed op zijn racefiets een 52-jarige fietsster uit Hoogezand tegemoet. Waarschijnlijk reden beiden iets te dicht op het middengedeelte van het pad en konden elkaar niet op tijd ontwijken. Door de botsing vielen de fietsers op het wegdek. De man is met een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen vanwege gezichtsletsel. De politie heeft een registratie gemaakt.

Vier gewonden bij eenzijdig ongeval

ZUIDBROEK Bij een eenzijdig ongeval zijn zondagavond op het Westeind in Zuidbroek vier mannen gewond geraakt. Een 19-jarige man uit Veendam, een beginnend bestuurder, raakte door onbekende reden de controle kwijt over het stuur van zijn auto. Hij botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest op straat wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na medische behandeling in het ziekenhuis werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. De uitslag van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) moet uitwijzen of de Veendammer daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Naast de bestuurder raakten ook drie andere jongemannen, twee 19-jarige Veendammers en een 19-jarige man uit Muntendam raakten gewond. Zij werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Slingerende Duitser blijkt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht op de Eikenlaan in Groningen een 63-jarige man uit Bunde (D) aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Duitser slingerend en langzaam in zijn auto rijden. Hij werd vervolgens gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op. De 63-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 13 juni op diverse plaatsen op snelheid.

* Winsum, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 365, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1419, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 568, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Sint Annen, Boersterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 402, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 563, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.