Gemeente Soest

Start Schoon Soest van start

14 juni 2010

De gemeente Soest wil de werkloosheid bestrijden, de leefbaarheid bevorderen, en bewoners nog meer betrekken bij de eigen leefomgeving. In dit kader gaat "Schoon Soest" van start.

Uitkeringsgerechtigden uit Soest verzamelen onder deze titel zwerfvuil, zowel op eigen initiatief als op aanvraag van inwoners. Hiermee maakt de gemeente bovendien een begin aan het realiseren van de doelstellingen uit het nieuwe duurzaamheidsplan.

Met een speciale "Schoon Soest" bus gaan uitkeringsgerechtigden elke ochtend aan het werk om het zwerfvuil op te ruimen. Inwoners kunnen zelf ook melding doen van zwerfvuil via het Meldpunt Woonomgeving, telefoonnummer (035) 6093 666. Het Meldpunt Woonomgeving is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur. Buiten deze tijden is het mogelijk een bericht in te spreken.

Duurzaamheidsplan

Binnen het thema `Leven' uit het duurzaamheidsplan zijn doelstellingen geformuleerd om de kwaliteit van de leefomgeving in Soest en Soesterberg zo hoog mogelijk te houden. Door de inzet van uitkeringsgerechtigden die zwerfvuil ophalen, slaat de gemeente dus twee vliegen in één klap: uitkeringsgerechtigden kunnen aan de slag én de leefomgeving wordt schoon gehouden.

In onder andere Veenendaal is eerder gestart met een zelfde concept. Dit werd als zeer positief ervaren door deelnemers en inwoners van Veenendaal. Het resultaat in Veenendaal is te vertalen in het wekelijks ophalen van 350 kilo zwerfvuil.