Verliespolis: akkoord en coulanceregeling Delta Lloyd afgerond

14/06/2010 10:29

Stichting Verliespolis

PERSBERICHT STICHTING VERLIESPOLIS

HOOFDLIJNENAKKOORD EN COULANCEREGELING WOEKERPOLISSEN UITGEWERKT MET DELTA LLOYD

14 juni 2010

Den Haag - In navolging van het akkoord dat eerder deze maand met AEGON werd bereikt, hebben de Stichting Verliespolis en Stichting WPC nu ook met Delta Lloyd de coulanceregeling uitgewerkt voor mensen met een beleggingsverzekering die in een schrijnende financiële situatie zijn beland. De coulanceregeling is onderdeel van de compensatieregeling die in 2008 met Delta Lloyd in een akkoord op hoofdlijnen is overeengekomen. Dat akkoord is nu definitief uitgewerkt en afgerond. Ook de andere drie schikkingsovereenkomsten kennen een specifiek budget voor polishouders in een schrijnende situatie. In totaal hebben de verzekeraars hiervoor euro 320 miljoen gereserveerd.

Stichting Verliespolis: "Wij zijn zeer verheugd dat nu met twee verzekeraars de voorwaarden voor de coulanceregeling zijn ingevuld. Hiermee is deze coulanceregeling ook voor de andere drie verzekeraars waarmee schikkingen zijn bereikt definitief de basis, waarbij buiten kijf staat dat het gehele gereserveerde budget daadwerkelijk naar de polishouders gaat."

Uitgangspunt is dat de algemene compensatieregeling een goede oplossing biedt voor het overgrote deel van de polishouders. Schrijnende situaties worden opgelost via de coulanceregelingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met hele grote polissen; beleggingsverzekeringen waarbij de hoogte van de premie voor de overlijdensrisicoverzekering mede afhankelijk is van de opgebouwde waarde binnen de polis; beleggingsverzekeringen waarvan de premie tussentijds is aangepast; en mensen die de polis gedwongen hebben moeten afkopen.

De Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de VEB, is de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.