Gemeente Enkhuizen

Aanmaningen openstaande aanslegen verzonden

Met dagtekening 14 juni 2010 zijn voor nog openstaande aanslagen aanmaningen verzonden. De kosten van een aanmaning zijn afhankelijk van de hoogte van het aanslagbedrag. Voor aanslagen onder 454,00 zijn de aanmaningskosten 6,00. Voor hogere aanslagen is het aanmaningsbedrag 15,00. Het volledige aanslagbedrag inclusief de aanmaningskosten moeten binnen 14 dagen volledig betaald zijn.

Als volledige betaling uitblijft, worden de vorderingen uit handen gegeven bij onze deurwaarder. De kosten bedragen dan minimaal 37,00.Tegen de aanmaningskosten kan schriftelijk bezwaar gemaakt worden binnen 6 weken. Hiervoor kan ook het reactieformulier gebruikt worden dat bij de aanmaning zit.

Alle betalingen zijn verwerkt tot en met de datum vermeldt op de aanmaning. Heeft u vr 14 juni de aanslag betaald en toch een aanmaning ontvangen, dan kunt u een kopie van uw bank/giroafschrift waaruit de betaling blijkt opsturen naar het taakveld invorderen. Als u op of na 14 juni betaald heeft, dan bent u ook de aanmaningskosten verschuldigd.

Een bezwaar tegen de aanslag schort de betalingsverplichting niet op. Wanneer u geen uitstel van betaling gekregen heeft voor het door u betwistte bedrag was u het volledige aanslagbedrag verschuldigd. U kunt alsnog schriftelijk uitstel aanvragen voor het door u betwistte bedrag, maar de aanmaningskosten bent u wel verschuldigd. U kunt uitstel aanvragen door gebruik te maken van het formulier in het digitale loket bij bezwaarschrift gemeentelijke belastingen indienen. Een verzoek om uitstel wordt altijd schriftelijk aan u bevestigd.

Ook als u al een aanmaning ontvangen heeft is het nog mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een betalingsregeling aan te vragen. Wanneer u een regeling wilt treffen dan kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier in het digitale loket bij belasting betalingsregeling. Hier kunt u ook meer lezen over de voorwaarden. Voor ondernemers, zelfstandigen, rechtspersonen, verenigingen, stichtingen
e.d. is het niet mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen. Het beleid betreffende betalingsregelingen is door het college van Burgemeester en wethouders vastgesteld.

Wanneer u al een dwangbevel ontvangen heeft kunt u geen betalingsregeling meer treffen met de Gemeente Enkhuizen. Wel kunt u hiervoor contact opnemen met de deurwaarder. De contactgegevens van de deurwaarder staan vermeldt op het dwangbevel.