Politie Drenthe

Maandag 14 juni 2010

Provincie Drenthe, 14-06-2010

Jonge winkeldievegge
Meppel De politie heeft zondagmiddag aangifte opgenomen van winkeldiefstal van een poeder puf door een 12-jarige dievegge. De dievegge stopte in een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel de make-up in haar tas en verliet zonder te betalen de winkel. Het winkelpersoneel sprak haar hierop aan en belde de politie. De verdachte is gehoord door de politie en wordt in, in verband met haar leeftijd, besproken in het justitieel casus overleg.

Rijverbod voor scooterrijder
De Wijk De politie heeft zondagavond een 39-jarige scooterrijder uit De Wijk een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur gegeven. De scooterrijder werd staande gehouden nadat hij de aandacht wist te trekken door met een kratje bier tussen zijn benen te rijden op de Professor Blinkweg in De Wijk. De man bleek te hebben gedronken en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 435 ug/l.

Rijden zonder rijbewijs, auto laten staan
Beilen De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een bestuurder aan de Schultenstraat in Beilen staande gehouden. De 18-jarige autobestuurder uit Beilen was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit leverde de jonge automobilist een proces-verbaal op. De auto kon hij op een parkeerplaats achterlaten.

Verdacht van bedreiging
Dalen De politie heeft maandagnacht een 26-jarige inwoner uit Termunten aangehouden op verdenking van bedreiging. De verdachte bevond zich met een aantal vrienden in een huisje op een bungalowpark in Dalen. Om nog onduidelijke redenen ging de verdachte door het lint, uitte bedreigingen en gooide met glaswerk. De toegesnelde politie heeft de verdachte daarop aangehouden en doet nader onderzoek.

Mishandeling tijdens dorpsfeest
Darp De politie heeft zondag- op maandagnacht een 43-jarige inwoner uit Darp aangehouden op verdenking van mishandeling. De 43-jarige wordt er van verdacht tijdens het dorpsfeest een 24-jarige inwoner, eveneens uit Darp, op het kermisterrein mishandeld te hebben. De politie die ter plaatse kwam na melding van een vechtpartij, heeft de verdachte meegenomen naar het bureau aan de Balkengracht waar hij nader wordt verhoord. Over de feitelijke toedracht is nog geen duidelijkheid. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd voor nadere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Aanhouding op verdenking van diefstal
Emmen De politie heeft maandag in de vroege ochtend een 23- en een 33-jarige inwoner uit Emmen aangehouden aan de Meerstraat op verdenking van diefstal. In hun auto bevonden zich onder andere meerdere snijbranders en koperbuizen waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau aan de Balkengracht en worden nader verhoord. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen zaken.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.