Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 14-06-2010

Politie houdt minderjarige aan voor diefstal cq. heling bromfiets

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen op het politiebureau aan het Europark een 14-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal, cq. heling van een bromfiets. Het voertuig werd op 15 mei jl. ontvreemd aan de Zuiderkruis in Oosterhout. De
eigenaresse, een 45-jarige Oosterhoutse vrouw deed aangifte van diefstal waarop de politie een onderzoek instelde. Dit onderzoek wees in de richting van de 14-jarige jongen. In overleg met zijn ouders meldde hij zich vanmorgen. De officier van justitie verleende
toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad.

Verwarmingsmonteur verdacht van diefstal geld tijdens werkzaamheden in woning

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in een woning in Oosterhout een
42-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tussen 17 mei en 21 mei jl. tijdens werkzaamheden in een woning in Oosterhout geld te hebben weggenomen. De bewoonster, een 54-jarige vrouw deed op 05 juni jl. aangifte. Ze meldde dat na een bezoek van een verwarmingsmonteur ze een geldbedrag miste. De politie stelde een onderzoek in wat wees in de richting van de 42-jarige man. Met toestemming van de officier van justitie werd hij vanmorgen buiten heterdaad aangehouden.

Valse naam en openstaande boetes leiden tot aanhouding

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur op 'T Vaerland een 47-jarige inzittende van een auto uit 's-Gravenhage aangehouden. Tijdens een routinecontrole van een personenauto meldde de
47-jarge vrouw de agenten dat ze geen legitimatiebewijs bij zich had. De agenten verifieerde de door haar opgegeven naam. Tijdens die controle bleek dat de opgegeven naam vals was waarop ze is aangehouden. Onderzoek wees uit dat ze nog enkele boetes van in totaal 400 Euro had openstaan. Ze is op het bureau ingesloten.

Ruzie leidt tot mishandeling

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond in de Heinsiusstraat een
21-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een
52-jarige flatbewoner te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding aan zijn hoofd op.

De politie ontving rond 18.15 uur de melding van een vechtpartij in de Heinsiusstraat. Gearriveerde agenten troffen op straat een groepje geëmotioneerde mensen op straat aan. Nadat de rust was teruggebracht bleek het conflict te gaan over het parkeergedrag van een flatbewoner. Dit conflict ontaardde in een ruzie waarin zich meerdere bewoners mengden. Het slachtoffer verklaarde dat hij tijdens de ruzie in het gezicht geslagen was door de 21-jarige waardoor hij verwondingen opliep.

Rotterdammer betaalt met vals Eurobiljet

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag in een amusementspark aan de Europalaan een 32-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij bij de kassa betaalde met een vals Eurobiljet van 50 euro. Het
beveiligingspersoneel droeg de man over aan de gewaarschuwde agenten. De man verklaarde op het bureau niet te weten dat hij in het bezit was van een vals biljet. Na verhoor deed hij afstand van het geld.

Auto buit na woninginbraak

RAAMSDONKSVEER - De politie onderzoekt een inbraak welke tussen gisteravond 22.30 uur en vanochtend 06.30 uur plaats gevonden heeft in een woning aan de Doornboom. Bij de inbraak werd onder andere een auto, grijs gekleurde golf met het kenteken 90-LFP-6 buit gemaakt.

De 46-jarige bewoner ontdekte vanochtend de inbraak in zijn woning. Via de gaatjesboormethode lukte het de dader (s) een raam te forceren. Uit de woning werden onder andere de autosleutels buit gemaakt. De golf die op de oprit geparkeerd stond, was weg. De politie heeft het voertuig landelijk laten signaleren.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-06-2010 11:44 | © Regio Midden en West Brabant |