ASN Bank


ASN Bank kiest voor duurzame vermogensbeheerder NBC

Vermogensbeheer volgens duurzame ASN-criteria

De ASN Bank heeft een meerderheidsbelang genomen in Nieuwenhuys Brink Crommelin Duurzaam Vermogensbeheer BV (NBC). NBC is een volledig duurzame vermogensbeheerder, gevestigd in Weesp. Het gaat voor de ASN Bank grotere vermogens van particulieren, stichtingen, verenigingen en maatschappelijke instellingen beheren. De samenwerking tussen de ASN Bank en NBC is exclusief: alleen NBC kan vermogensbeheer volgens de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank aanbieden onder de naam ASN Vermogensbeheer.

Deze samenwerking komt tegemoet aan de behoefte van ASN-klanten en andere vermogende particulieren en instellingen aan duurzaam beheer van hun vermogen. De ASN Bank vindt het essentieel dat de partner die zij kiest voor het vermogensbeheer van particulieren en instellingen, specifieke expertise heeft op het gebied van duurzaamheid. NBC is al sinds 1990 gespecialiseerd in duurzaam vermogensbeheer. NBC voert dit beheer uitsluitend volgens en geheel in overeenstemming met de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank en het beleggingsuniversum dat op basis daarvan is samengesteld.

Nieuwenhuys Brink Crommelin Duurzaam Vermogensbeheer BV (NBC) NBC heeft ruim twintig jaar ervaring met duurzaam vermogensbeheer. De afgelopen zeven jaar presteerde het structureel beter dan de MSCI World Index. NBC is actief in verschillende (internationale) organisaties en netwerken op het gebied van duurzaamheid, zoals het Social Venture Network (een wereldwijd netwerk van ondernemingen en organisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen), Human Rights Watch Nederland en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Meer informatie: www.nbcvermogensbeheer.nl.


8 juni 2010