FloraHolland



Geslaagde Floral Movement Regionaal 2010 op marktplaats Bleiswijk

BLEISWIJK, 14 juni 2010 - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni jl. vond Floral Movement Regionaal 2010 plaats op marktplaats Bleiswijk. Tijdens de vakavond voor bloemisten op 11 juni werd de laatste voorronde van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst voor senioren gehouden (de Gouden Tulp Trofee). Twaalf deelnemers streden om de laatste vier plekken in de landelijke finale op 2 oktober in Amersfoort. De winnaars zijn geworden: Herco van Loon (1e), Karin Pasman (2e), Aswin Wibowo (3e) en Janneke Kalb (4e). Ook stond er een boekettenwedstrijd op het programma. 35 deelnemers werden uitgedaagd een boeket te maken met het thema puur. Vervolgens werden de boeketten beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek. Tevens konden bloemisten een marketingworkshop volgen onder leiding van toparrangeur Geert Maas. De marketingworkshop bood bloemisten inspiratie op het gebied van marketing in het bloemistenvak. De bloemisten lieten zich een uur uitgebreid verrassen door Geert Maas. Uiteraard was er ook genoeg tijd om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken. Floral Movement Regionaal 2010 op marktplaats Bleiswijk trok ruim 250 bezoekers.

Op zaterdag 12 juni bezochten kwekers en consumenten de publieksdag. De bezoekers vonden in Bleiswijk een gevarieerd programma. Tijdens deze dag waren de bloemstukken die op 11 juni zijn gemaakt door professionele bloemisten te bezichtigen. Ook konden bezoekers zelf hun creativiteit de vrije loop laten tijdens een van de workshops. Zo konden bezoekers leren wat zij allemaal kunnen doen met één roos. Ook konden zij zich laten inspireren hoe zij zomerbloemen op een andere manier kunnen presenteren. Daarnaast konden bezoekers een workshop lijmtechniek voor sieraden volgen.

Kwekers FloraHolland en Terra sponsoren bloemen Het evenement op 11 en 12 juni was mooi aangekleed met een variëteit aan zomerbloemen en orchideeën. Deze producten werden beschikbaar gesteld door een groot aantal FloraHolland-kwekers en Buurman Planten (gevestigd in groothandelscentrum Terra Bleiswijk). Verdere decoratie was afkomstig van Alflora, Basics & Trends, Berkel Flowers en Hogervorst Verpakkingen (allen gevestigd in Terra Bleiswijk). De bloemen voor de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst werden beschikbaar gesteld door Star & van der Gugten (eveneens gevestigd in Terra Bleiswijk) en Berkel Flowers.

Op 2 oktober 2010 vindt de landelijke finale Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst voor senioren plaats in De Flint in Amersfoort. Voor meer informatie over Floral Movement, bezoek de website www.vbw.nu.

Fotobijschrift: Concentratie tijdens de boekettenwedstrijd.