Persbericht

Alkmaar, 14 juni 2010

Basisschool de Driemaster landskampioen schoolvoetbal 2010

Het jongens elftal van BS de Driemaster heeft woensdag 9 juni de landelijke schoolvoetbal finale gespeeld in Zeist en gewonnen. Dit betekend dat zij net als vorig jaar landskampioen van Nederland zijn geworden.

Woensdag 9 juni reisde de bus met de spelers van Bs de Driemaster weer af naar het KNVB sportcentrum te Zeist, om daar de landelijke finale van schoolvoetbal te spelen. De jongens van de Driemaster waren eerst al kampioen van Alkmaar, Noord-Holland en West 1 geworden. In Zeist, waar het Landelijk kampioenschap, wordt gespeeld komen de zes beste scholen van Nederland tegen elkaar in actie. Het werd een spannende dag.

De eerste wedstrijd werd gewonnen van de Don Boscoschool (2-0), de tweede wedstrijd verloor de Driemaster van de St. Martinusschool. De kruisfinales werd door een richtingveranderend afstandschot gewonnen met 1-0. Hierdoor belandde de Driemaster toch in de finale waar zij weer de St. Martinusschool trof. De finale werd gespeeld op het hoofdveld van de KNVB waar ruim 400 man langs de lijn aan het toejuichen was. Na 5 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door de Driemaster , dit werd helaas afgekeurd. Maar gelukkig was er 5 minuten later dan toch de voorsprong. In de tweede helft kwam de St. Martinus door een prachtige vrije trap toch weer op gelijke hoogte. Het laatste woord was toch aan de Driemaster, door een mooie kopbal van Ezra Walian belandde de bal voor de tweede keer in het doel. In de laatste minuut besliste wederom Ezra de wedstrijd het werd 3-1. De vele meegereisde supporters barstte los en het feest was begonnen. 'ik ben hartstikke trots op deze jongens, ze hebben keihard gewerkt en gingen steeds beter voetballen' aldus coach Jan Untied. Het was niet makkelijk maar het is toch prachtig als je het grootste toernooi van Nederland met 140.000 deelnemers, 6.000 jongens team en na 23 wedstrijden weet te winnen.

( bovenin: Dejan Babie, Stan de Boer, Sven Kers, Jan Untied, Guillermo Hoogland, Niels Barhorst, Joel Rujcoman, Ezra Walian, Tijs van der Schinkel, Diego Coret. onderin: Verzorger Mert, Yannick Schenker, Youri vd Werwe, Mika Rooker, Sverre Bouwers, Jerrie van Sluis, Nick Kleefman. Einde persbericht