KNHS

Wizzkid´s Gonda en Bakboord HBC voorop in KNHS/Silfit Masterclass 14 juni 2010
Derk Jan Mekkes Wizzkid Gonda

Op zaterdagavond stond de dressuurpiste van Outdoor Gelderland in De Steeg in het teken van de KNHS/Silfit Masterclass. Net voor aanvang van de Kür op muziek betraden de deelnemers het hoofdstadion om te worden aangemoedigd door het vele enthousiaste publiek.

De zeven paarden werden in De Steeg beoordeeld door een prominent jurycorps, bestaande uit Hans Peter Minderhoud, Tineke Bartels, Mariëtte Sanders-van Gansewinkel en Bert van Kooten van Anemone. Van Kootens bedrijf Anemone ondersteunt evenals het KWPN de Masterclass.

Bakboord HBC (v. Larix) met Cees Embregts, Zomooi (v. Roy M) met Jan Muggen en Wizzkids Gonda (v. Patijn) met Derk Jan Mekkes kregen een herkansing wat een geheel nieuw klassement opleverde. Wizzkid's Gonda kwam tijdens het overrijden op volle toeren en bracht het publiek in vervoering met haar extreme bewegingen en haar fantastische front. Bakboord HBC streed lang mee voor de eerste plaats, maar moest na het van hand veranderen zijn meerdere erkennen in Wizzkids Gonda. Zomooi was op voorhand de favoriet van de jury, maar liet het afweten in het front ten opzichte van zijn voorgangers.
De vierde plaats was voor de beste vos Via HJ (v. Roy M) met Fera Lueks-Muggen. Tuigpaard van het Jaar 2009 Trudalya (v. Milano) eindigde met Lubbert van Oene op de vijfde plaats, voor Gerard van der Meulen met de veel front makende Wapenaar (v. Reflex). De keurmerrie Aronica (v. Saffraan) met Harrie Claessen laat zich elke wedstrijd beter zien, maar kwam nu te kort voor een hogere klassering.

Tijdens de ereronde namen de vier juryleden achter de tuigpaarden plaats. Hans Peter Minderhoud nam de leidsels over van Derk Jan Mekkes en liet zien net zo goed met Wizzkids Gonda overweg te kunnen als Derk Jan. Bert van Kooten stuurde Bakboord tijdens de ereronde, Tineke Bartels had plaatsgenomen naast Jan Muggen en Mariëtte Sanders was de rijdster van Via HJ.

De volgende KNHS/Silfit Masterclass wordt verreden op zaterdagavond 19 juni tijdens het CHIO Rotterdam.