Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-06-2010

Brandstichting en vernielingen in en rond wijkcentrum De Vlieren

BREDA: De politie onderzoekt verschillende brandstichtingen op de hoek Doctor Struykenstraat / Van Hogendorpstraat in de wijk Heuvel in Breda. In de nacht van zondag 13 juni om maandag 14 juni 2010 werd er brandstichtingen en vernielingen gepleegd in en rond het
gemeenschapshuis de Vlieren.

Om 03.45 uur stond de cabine van een klein model vrachtwagen in brand op een parkeerplaats aan de Van Hogendorpstraat. De brandweer kwam plaatse en had het vuur snel onder controle. Agenten ontdekten dat er ook vlammen te zien waren onder een trailer van een
Bevolkingsonderzoek. Deze trailer stond op dezelfde parkeerplaats gestald. De agenten konden deze beginnende brand bedwingen met een brandblusser.
Later bleek dat er ook sprake was van een reeks vernielingen en brandstichting in gemeenschapshuis de Vlieren. Dit gemeenschapshuis is eigendom van de gemeente Breda. In het gebouw zijn o.a. een
wijkcentrum, een bibliotheek, diverse verenigingen en een
kinderdagverblijf gevestigd. Op binnen te komen was er een raam geforceerd.
Het was een grote ravage in het wijkcentrum. De gehele inventaris was overhoop getrokken. De vloer was bezaaid met snoepgoed. Koffie- en frisdrankautomaten waren omver gegooid. Omdat de koffieapparaten rechtstreeks op de waterleiding waren aangesloten, was er ook
waterschade ontstaan. De gordijnen van het toneel waren in brand gestoken. Her en der waren ook andere brandplekken te zien.
Het kinderdagverblijf had geen schade en is gewoon weer open gegaan. Stichting Salvage kwam om eerste schadebeperkende maatregelen te treffen. De wijkagent en zijn collega's stelden een buurtonderzoek in rond het gemeenschapshuis. Technische rechercheurs konden diverse achtergebleven dadersporen veilig stellen.

Snelkraak tankstation Rucphen

RUCPHEN: Op maandag 14 juni 2010 vond rond 03.15 uur een snelkraak gepleegd bij een tankstation aan de Rijksweg-Zuid te Rucphen. De nog onbekende dader was met een blauwe Ford Escort tegen de shop
aangereden. Vanuit de shop stal hij enkele sloffen sigaretten. De dader ging er daarbij met hoge snelheid vandoor in de richting van Sint Willebrord. De vluchtauto werd maandagochtend verlaten aangetroffen aan de Batenburg in Sint Willebrord. De auto is door de politie voor nader onderzoek in beslag genomen.

Vier personen raken gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Bij een verkeersongeval op de Zevenbergseweg raakten vier personen gewond. Twee gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis Het ongeluk gebeurde zondagavond 13 juni omstreeks 19.45 uur op de kruising van de Zevenbergseweg met de Hoge zijweg.

Het ging om een ongeval waarbij een afslaande automobiliste geen vrije doorgang verleende aan een andere auto die op dezelfde weg rechtdoor ging. De veroorzaakster, een 53-jarige vrouw uit Zevenbergen kwam vanuit de richting van haar woonplaats en wilde op kruising met de Hoge zijweg naar links wilde afslaan. Bij deze manoeuvre zag zij een tegenligger over het hoofd. De tegenligger betrof een 59-jarige man uit Zevenbergen. Twee inzittenden van de aangereden auto gingen per ambulance naar het ziekenhuis. Het ging daarbij om de bestuurder en een 49-jarige vrouw uit Etten-Leur. Het aard en omvang van het letsel zijn de bij de politie niet bekend.
De twee andere personen (w.o. de veroorzaakster) waren licht gewond en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
De politie maakte proces-verbaal op en zorgde er voor dat de beide autowrakken werden getakeld door een bergingsbedrijf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-06-2010 12:41 | © Regio Midden en West Brabant |