Politie Hollands Midden

Gouda, Leiden - Verdachten na drugstransport aangehouden

Gouda, Leiden, 14-06-2010 o De politie heeft vrijdagavond 11 juni een 26-jarige Gouwenaar en een 28-jarige man uit Hoensbroek (Limburg) aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van en handel in verdovende middelen.

De politie had via de stichting Meld Misdaad Anoniem een tip binnengekregen over een aanstaande drugstransport die zou plaatsvinden tussen Gouda en Leiden. Agenten hebben op de aangegeven locatie, de Herenstraat, in Leiden onopvallend gepost. Rond 22.15 uur stopte een auto die vermoedelijk bij de drugstransport betrokken was. De bijrijder van de auto, de 26-jarige verdachte, stapte uit de auto en liep naar een pand toe. Nog voordat hij naar binnenging werd hij door agenten aangesproken. In een tas die hij bij zich had werden 21 wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De drugs is in beslaggenomen en de twee mannen werden aangehouden.

Ook de auto werd meegenomen voor verder onderzoek. Daarin werden onder meer drie mobiele telefoons aangetroffen. De politie heeft tevens een doorzoeking verrichting in een woning in Gouda. Daar werden geen verdovende middelen aangetroffen. De verdachten zijn vrijdag in verzekeringgesteld. De 26-jarige verdachte wordt maandag 14 juni voorgeleid bij justitie. De 28-jarige verdachte is inmiddels heengezonden.

MMA 0800 - 7000 Er kunnen redenen zijn waarom u geen aangifte bij de politie wil doen of iets niet met naam en toenaam wil melden. Bellen naar M. (0800 7000) is dan een veilig alternatief. Uw tip kan leiden tot de oplossing van een misdrijf, zonder dat uw gegevens bekend worden.