Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmelnaar aangehouden na weigeren stopteken en aanrijding
Publicatiedatum: 14-6-2010 13:02:47

BEMMEL - De politie in Bemmel heeft zondagavond een 16-jarige bromfietser aangehouden wegens het negeren van een stopteken. Bij een achtervolging door de politie reed hij ook nog een zwangere vrouw op de fiets aan en reed door. Bij het incident raakte verder niemand gewond.

Een motoragent zag de Bemmelnaar even na half acht over de Herckenrathweg op een scooter rijden zonder helm. Toen hij de jongen een stopteken wilde geven ging hij er met hoge snelheid vandoor. Even verderop stuitte hij op agenten van het verkeershandhavingsteam die bezig waren met een verkeerscontrole. Twee stoptekens van agenten werden echter genegeerd, waarbij een van de agenten opzij moest springen om niet aangereden te worden. Even verderop reed hij een zwangere vrouw op de fiets aan, die ook nog een klein kind voorop had. De vrouw kwam daarbij - evenals haar kind - met de schrik vrij. De Bemmelnaar reed echter door. Even later zag de motoragent hem weer rijden op de Mathaak, waarna hij alsnog kon worden aangehouden. Het rijbewijs van de knaap is ingevorderd. Volgens zijn verklaring had hij onder een bekeuring uit willen komen. De jongen is na verhoor vrijgelaten.
(064849)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Huissense negeert rijverbod na proces-verbaal
Publicatiedatum: 14-6-2010 13:02:10

BEMMEL/HUISSEN - Een 38-jarige automobiliste uit Huissen is zondagavond 13 juni tot twee keer toe door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. Na de eerste keer stapte ze ondanks een rijverbod wederom achter het stuur, waarna ze even later nogmaals door de politie werd aangehouden.

Surveillerende agenten zagen de Huissense rond tien uur over de Van Elkweg in Bemmel rijden en constateerden bij een routinecontrole drankgebruik. Met een alcoholpromillage van 1,29 (tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan) kreeg ze een proces-verbaal en een rijverbod. Nadat ze het politiebureau had verlaten zagen agenten de vrouw even later weer instappen en wegrijden. Dat leverde haar nog twee processen-verbaal op. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd. (064890 / 064891)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser onderuit

Publicatiedatum: 14-6-2010 13:01:22

HETEREN - Op de Boterhoeksestraat, nabij de kruising met de Steenuil in Heteren is zondagavond 13 juni een bromfietser onderuit gegaan. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Heteren, had daarbij vermoedelijk letsel opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer had verklaard dat hij bij het nemen van een bocht door onbekende oorzaak onderuit was gegaan. Volgens de politie had de Heterenaar niet gedronken.
(064830)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster belandt in ziekenhuis na botsing

Publicatiedatum: 14-6-2010 13:00:52

PANNERDEN - Een 48-jarige fietsster uit Pannerden is zondagmiddag 13 juni in het ziekenhuis beland nadat ze op de Doornenburgseweg in haar woonplaats betrokken was geraakt bij een botsing met een auto. Het slachtoffer reed omstreeks half vier vanaf het veer richting Pannerden. Bij het kruisen van de Rijndijk kwam er een auto, bestuurd door een 60-jarige Didammer, de kruising oprijden die de Pannerdense kennelijk over het hoofd zag. Bij de daaropvolgende aanrijding kwam de fietsster te vallen. Het slachtoffer is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik bij de betrokkenen.
(064817)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---