Nederlandse Tafeltennisbond


Zilver voor Tromer, brons Leppers bij Luxemburg Jeugd Open 14-6-2010

Laurens Tromer (jongens cadetten) en Pepijn Leppers (jongens junioren) hebben een medaille gewonnen in het enkelspel bij de Luxemburg Jeugd Open. Tromer wist in de halve finales zeer knap van de Europese jeugdtopper Michal Bankosz (Polen) te winnen. In de eindstrijd was Diogo Chen (Portugal) te sterk. Leppers verloor de halve eindstrijd van de Duitser Frederick Jost, maar in de strijd om de plaatsen 3/4 klopte hij verrassend de Fransman Dorian Nicolle die bij een 2-0 achterstand opgaf.

Bronzen medaille voor Pepijn Leppers in Luxemburg. (FOTO: © NTTB)

Top-8 plaatsen waren er ook voor Nikki Eerland (meisjes cadetten), Melissa Bours (meisjes pupillen), Martin Khatchanov (jongens cadetten) en Bas Hergelink (jongens pupillen). Stellan Smid (jongens pupillen) eindigde weliswaar als dertiende, maar won wel als enige van de uiteindelijk eindwinnaar: Leonardt Süss uit Duitsland.

,,Al met al kan ik tevreden zijn over de prestaties'', zei jeugdbondscoach Titus Damsma. ,,Veel spelers zijn in de top-8 geëindigd en hadden kans om de halve finales te halen. Tromer heeft heel knap van Bankosz gewonnen en ook Leppers deed het prima met zijn podiumplaats. Dit geeft vertrouwen richting de EJK."

NTTB/HH