Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

2009 - 2010

Uitreiking onderwijsprijzen 2009 - 2010

Publicatiedatum: 14 juni 2010 | NIEUWSBERICHT
Aandachtsgebieden: Onderwijs en opleidingen

Musicalster Pia Douwes op het LUMC-Onderwijsprijzen-spektakel Op 9 juni presenteerden prof. dr. Jan Anthonie Bruijn en student Banne Nemeth het jaarlijkse Onderwijsprijzen-spektakel. De Raad van Bestuur kent de LUMC Student Research Awards toe aan een student Geneeskunde en een student Biomedische Wetenschappen voor het beste onderzoek. De M.F.L.S. reikt de prof. dr. G.J. Tammelingprijs uit. Dit is de prijs voor de beste docent van het LUMC. Daarnaast reikt de M.F.L.S. een prijs uit voor het beste onderwijsblok Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Ook de afdeling die het beste uit de Co-Raad enquête komt, ontvangt uit handen van de Leidse Co-Raad een prijs.

De beste studenten BW en Geneeskunde waren respectievelijk Marie-Louise van der Hoorn en Daria Valerio. Beide hebben laten zien de ideale eigenschappen van een onderzoeker te bezitten, zoals enthousiasme en goede sociale vaardigheden. Studenten beoordeelden Verloskunde/Gynaecologie van het LUMC dit jaar als beste co-schap, vanwege de goede sfeer en het gevarieerde programma.

Musicalster Pia Douwes
Als beste blok BW werd `Signal transduction' gekozen. Volgens de studenten wordt hierin het dagelijks leven van een onderzoeker goed naar voeren gebracht. Bij Geneeskunde kwam het blok `Buik' als beste uit de bus. Het bevat `unieke klinische elementen', zoals het live volgen van een operatie vanuit de collegezaal. De prestigieuze prof. dr. Tammelingprijs voor de beste docent ging dit jaar naar dr. Beerend Hierck. Musicalster Pia Douwes verzorgde deze middag een prachtig intermezzo.