Gemeente Laren

Onthulling kunstwerk Postiljon

De onthulling vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de wijkbewoners en genodigden. Hieraan werd medewerking verleend door dorpsdichter Gerard Beentjes, Harmonie Sint Jan en de Klepperman van Elleven.

Het was stralend weer tijdens de onthulling. Er waren ca. 200 mensen aanwezig. Er was muziek, dans, toespraken, voordracht, een spelletje en tenslotte een gezellig hapje en drankje. De wijkbewoners waren in de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over het kunstwerk dat nu het grasveldje op de hoek van de Smeekweg en het Postiljon siert. De meeste mensen waren zeer ingenomen met de nieuwe aanwinst voor de wijk.

Het gehele traject rondom het kunstwerk is begeleid door de Kunstcommissie Postiljon. Deze commissie bestond uit twee vertegenwoordigers van de wijk Postiljon, een vertegenwoordiger van de WBV van Erfgooiers, deskundigen, de wethouder cultuur en ambtelijke ondersteuning vanuit de BEL Combinatie. De kunstcommissie heeft op basis van de uitslag van een enquête onder de wijkbewoners een opdracht geformuleerd en is tenslotte terechtgekomen bij Marte Röling, één van Nederlands meest bekende kunstenaars.

/download/11681353/_vers_11681354/DSC03356.JPG