Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Twee exposities over duurzaamheid

14-06-2010

De exposities 'De Duurzame Stad 2040' en 'Gemeenten gaan voor een beter klimaat' zijn te zien in de centrale hal van het ministerie van VROM in Den Haag.

`De Duurzame Stad 2040' is een project van het Planbureau voor de Leefomgeving, het ministerie van VROM en het Atelier Rijksbouwmeester. Vijf architecten kregen een opdracht om een ontwerp te maken voor de stad van 2040. De ontwerpen zijn op de expositie te bewonderen.

Die expositie bestaat uit een bijzonder paviljoen:een wolk met een huid van de posters die de architecten maakten om hun ontwerpen te presenteren. Binnenin de wolk is met beeld en geluid een korte glimp op te vangen van de toekomst.

De expositie `Gemeenten gaan voor een beter klimaat. Op weg naar een klimaatneutrale toekomst' toont 25 voorbeelden van bestaand gemeentelijk klimaatbeleid. Klimaatbeleid is niet alleen iets voor de toekomst, maar van nu. Met tal van eenvoudige, innovatieve of slimme maatregelen werken gemeenten samen met burgers en bedrijven aan een duurzamere wereld.

De tentoonstellingen zijn van 15 juni tot 24 juni in de centrale hal van VROM te Den Haag te zien.

Meer informatie: http://www.duurzametentoonstellingen.nl/

tentoonstellingen over duurzaamheid