Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 14 juli

Alkmaar, 14-06-2010 o 14.00 uur

Bal zoek

Wieringerwerf, zondag 13 juni 2010.

De politie heeft op een bedrijfsterrein aan de Hoekvaartweg twee mannen van 19 en 26 jaar uit Purmerend aangehouden nadat ze over een hek waren geklommen. Op het dak van een huisje op het terrein werd een tas met gereedschap aangetroffen.

Een getuige meldde dat het tweetal over het hek klom in het bezit van een tas en vermoedde dat ze in wilden breken op het terrein van het bedrijf in landbouwmachines.

Agenten blokten het terrein af en zijn gestart met een zoektocht naar de verdachten. Ze werden bij het transformatorhuisje aangetroffen maar hadden op dat moment niets meer bij zich. Ze waren aan het voetballen, zo verklaarden ze en hadden de bal per ongeluk over het hek geschoten. Deze bal werd niet aangetroffen.

De politie zette een speurhond in. Deze blafte nadrukkelijk naar het dak van het transformatorhuisje waar de tas, met daarin gereedschap, werd teruggevonden. Er was nog geen sprake van een daadwerkelijke inbraak maar de beide verdachten wordt wel een poging daartoe ten laste gelegd. Ze zijn in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Hardnekkige drankrijder

Den Helder, zondag 13 juni 2010.

Rond 21.00 uur hielden agenten op de Rijksweg een 38-jarige automobilist uit Anna Paulowna staande. Hij werd gecontroleerd op drankgebruik en bleek onder invloed te zijn. Aan het bureau blies de man ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 710 ug/l (tot 220 toegestaan).

De man bleek te rijden tijdens een ontzegging. Deze is van kracht tot september van dit jaar. Hij is in de afgelopen vijf jaar al meerdere malen aangehouden wegens het rijden met drank op. De politie heeft deze maal ook de auto van de man in beslag genomen en hij kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Aan de deur gekochte fiets blijkt gestolen

Hoorn, zondag 13 juni 2010.

In de avond zagen agenten een 30-jarige man uit Hoorn op het Keern op een vrij nieuwe damesfiets rijden. Na controle bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De man werd aangehouden en verklaarde op het bureau dat hij het voertuig enige maanden geleden van een onbekende aan de deur had gekocht voor een te laag bedrag van 100 euro. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling. Hij is daarna heengezonden. De fiets gaat terug naar de aangever.

Drankrijder

Heiloo, maandag 14 juni 2010.

Rond 00.30 uur werd tijdens een reguliere surveillance een 33-jarige automobilist uit Heiloo op de Kennemerstraatweg gecontroleerd op drankgebruik. Hij had te diep in het glaasje gekeken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies hij ruim twee maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 460 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Ex-man aangehouden na mishandeling

Heerhugowaard, maandag 14 juni 2010.

Kort na middernacht heeft de politie in een woning in Heerhugowaard een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij was bij zijn ex-vriendin en kreeg ruzie met haar. Hierbij heeft de man haar mishandeld door ondermeer haar keel dicht te knijpen en te slaan. De man is als verdachte van het plegen van huiselijk geweld opgesloten in een politiecel in verband met het nadere onderzoek.

Twee mannen aangehouden na belediging agenten

Heerhugowaard, maandag 14 juni 2010.

Rond 02.00 uur was er een opstootje op de Middenweg in de buurt van de kermis. Daarbij waren ongeveer acht mannen betrokken en waren over en weer enkele klappen gevallen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze kans de groepen te scheiden en keerde de rust op straat terug. Twee mannen echter, bleven vervelden en scholden de agenten uit. Daarop werden deze mannen van 27 en 22 jaar oud en afkomstig uit Medemblik, aangehouden. Ze zijn voor de nacht opgesloten in een politiecel en vanmorgen, na verhoor, met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Rijbewijs ingenomen

Anna Paulowna, maandag 14 juni 2010.

Rond 02.45 uur heeft de politie tijdens een routinecontrole op de J.C. van Wijkstraat een 29-jarige automobilist uit Schagen aangehouden wegens rijden met drank op. De man blies aan het bureau 575 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd meteen ingenomen. De man is een bekende van de politie want hij is in 2009 al drie maal eerder gearresteerd wegens rijden onder invloed. Er is opnieuw een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vandaal aangehouden (tevens homepagebericht)

Den Burg, maandag 14 juni 2010.

Gistermorgen werd duidelijk dat een vandaal in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van bekladdingen had achtergelaten. Tientallen panden in het centrum waren beschreven met de naam van een Poolse voetbalploeg Lech Poznan. In de loop van de dag meldde een werkgever van een 22-jarige Poolse man dat zijn horecawerknemer de verdachte was.

Hij had geconstateerd dat op 45 plaatsen in Den Burg de tekst met een watervaste viltstift op de muren was gekalkt. Hij had zijn werknemer, die een fan is van Lech Poznan, met een emmer sop op pad gestuurd maar al snel werd duidelijk dat de teksten nauwelijks te verwijderen waren met normale middelen.

De politie heeft de verdachte opgehaald en in een cel opgesloten. Hij is zondagmiddag in verzekering gesteld en heeft al enkele gevallen toegegeven. Hij was dronken. Er hebben zich inmiddels 17 aangevers van besmeurde panden gemeld. De verdachte is bezig geweest ondermeer bij een snackbar, een sigarenzaak en een kledingzaak aan de Weverstraat, deuren aan de Waalderstraat en een bankje en een transformatorhuisje in het park.

Getuigenoproep

Om de zaak rond te kunnen maken zoekt de politie nog naar getuigen die de man bezig hebben gezien. Zij kunnen bellen met de politie op Texel: 0900-8844.

Brand in dependance van een school

Julianadorp, zondag 13 juni 2010.

Rond 20.00 uur werd er een brand ontdekt in een dependance van basisschool De Rank aan de Drooghe Bol 1007. De brand is begonnen op de eerste verdieping. De school bestaat uit meerdere compartimenten die op termijn als woonhuis in gebruik kunnen worden genomen. Eén compartiment is verloren gegaan. De brandweer was om 20.45 uur de brand meester. De politie sluit brandstichting niet uit. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Brand in antieke treinwagon

Hoorn, maandag 14 juni 2010.

Rond 05.10 uur werd er brand ontdekt in een nog te restaureren treinwagon van de lijn Hoorn-Medemblik. Deze stond geparkeerd bij de Van Dedemstraat. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat een naastgelegen pand in vlammen op ging. De wagon brandde uit. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Jongen op snorfiets belaagd, politie zoekt getuigen

Zwaag, zondag 13 juni 2010.

Rond 23.10 uur werd een 16-jarige jongen uit Hoorn bij het Keern belaagd door twee onbekend gebleven Zuid-Europeese mannen. Ze dwongen hem zijn snorfiets tot stilstand te brengen, sloegen hem en krasten hem met iets van hard plastic in zijn gezicht. Toen er een volwassen man op een fiets aan kwam sloegen ze op de vlucht.

De jongeman reed op zijn snorfiets vanuit Wognum. Hij reed via het fietspad langs de A7 in de richting van het tunneltje dat onder de Westfrisiaweg doorloopt. Via dat tunneltje kwam hij uit bij het Keern. In het tunneltje stonden plotseling twee jonge mannen hem op te wachten. Hij werd aangesproken en ze zeiden tegen hem dat hij moest afstappen. Daarna werd hij aangevallen en kreeg hij de klappen en de krassen in zijn gezicht. Er kwam een man op een fiets aanrijden uit de richting van de Risdam. De twee daders gingen er op dat moment samen op één fiets vandoor. Het slachtoffer kende de daders niet en ze hebben niets weggenomen. De man bekommerde zich om het slachtoffer maar vertrok toen duidelijk werd dat de jongen contact had gekregen met zijn ouders. De politie wil graag met deze getuige of met andere getuigen in contact komen. De politie Hoorn is te bereiken via telefoonnmmer 0900-8844.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:Twee jongens van Zuid Europeese of Noord Afrikaanse afkomst. Ze droegen donkere kleding. De ene jongen droeg een zwarte muts en had zwarte gympen aan met witte strepen. De andere jongen droeg een Nike-pet en had tevens een capuchon strak over zijn hoofd getrokken. .