Senternovem

09-06-2010 |

Ervaringen met uitvoeringsplan of (verkort) beleidsplan?

De Taskforce Verlichting is op zoek naar gemeenten die hun ervaringen met het opstellen van een uitvoeringsplan of een (verkort) beleidsplan op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting willen delen met andere gemeenten en met de Taskforce Verlichting.

Verkorte beleidsnotitie
Het opstellen van een beleidsplan voor energiebesparing in de openbare verlichting kost soms veel tijd voor gemeenten en provincies. Om u hierbij te helpen kunt u de verkorte beleidsnotitie openbareverlichting downloaden. Het document kunt is en vervolgens vult u uw eigen gegevens in. U kunt naar wens de tekst aanvullen of er delen uit weglaten. Heeft u al ervaringen met het werken met dit document? Mail deze dan naar openbareverlichting@agentschapnl.nl. Bij voorbaat dank!

Uitvoeringsplan
We willen als Taskforce Verlichting onder meer antwoord krijgen op de volgende vragen:

* Waar loopt u als gemeente tegenaan bij het opstellen van een uitvoeringsplan of beleidsplan?

* Wat zou u andere gemeenten aanraden om niet te doen en wat juist wel (succes- en faalfactoren bij het opstellen en uitvoeren van energiebesparing)?

* In welke mate is het uitvoeren van een scan (nulmeting) relevant voor het opstellen van een uitvoeringsplan; wat was goed aan de scan en wat miste u in de scan bij het opstellen van het uitvoeringsplan?

* Waar of bij wie kon u geschikte ondersteuning en informatie krijgen?

* Hoe komt u van uitvoeringsplan naar daadwerkelijke uitvoering?

Graag willen we - tijdens een bijeenkomst van een dagdeel in Utrecht - met u deze en andere vragen bespreken.
Heeft u interesse: geef u dan voor deze bijeenkomst op via: openbareverlichting@agentschapnl.nl. Heeft u vragen of antwoorden die u graag aan de orde wilt stellen, geef deze dan ook door! U ontvangt dan een uitnodiging voor de bijeenkomst. Wijzigingsdatum |

11-06-2010