Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 14-06-2010

Amokmaker vernielt ruit

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde in de nacht van zondag 13 juni op maandag 14 juni 2010 een 33-jarige man uit Bergen op Zoom. De verdachte had rond 02.00 uur de Glinkastraat op stelten gezet. De man had de bewoners van een appartementen complex allemaal wakker gebeld met het verzoek om een slaapplaats. Bij een bewoner die niet reageerde op het aanbellen, vernielde de verdachte vervolgens de ruit van de voordeur.

Omdat de 22-jarige verdachte een zogenaamde veelpleger is, is hij in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.
De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Dronken drugskoerier

ROOSENDAAL: Op zondagavond 13 juni controleerde de politie op de Burgemeester Schneiderlaan een Belgische auto. Het vreemde rijgedrag van de bestuurder was om 22.00 uur aanleiding voor een controle. De 28-jarige Fransman had alcohol gedronken. Om die reden werd hij gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 645 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op.
In de auto van de verdachte werden onder de bestuurdersstoel zeven verpakte plakken hasj gevonden met een totaal gewicht van 692 gram. De drugs zijn in beslag genomen. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed, overtreding van de Opiumwet en het rijden zonder rijbewijs.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-06-2010 14:18 | © Regio Midden en West Brabant |