Gemeente Stein


Aankoop Brugstraat 32 Stein

Het college van B&W van Stein stelt de gemeenteraad voor om een pand aan de Brugstraat 32 aan te kopen. Sinds jaren zorgt de bewoner van de Brugstraat 32 voor overlast in de buurt. In het kader van handhaving heeft de gemeente verscheidene keren opschoonacties op zowel het terrein als in de woning gehouden. Met de koop van dit pand beoogt het gemeentebestuur een einde te maken aan de overlast en een bijdrage te leveren aan een stuk opwaardering van de omgeving.

Sloop en opschonen
âOnlangs is het pand in Stein door de twee eigenaren aan de gemeente te koop aangeboden. Door de aankoop van het perceel kan nu een jarenlang slepend probleem worden opgelost. Om de leefomgeving te verbeteren, is het, gezien de onderhoudstoestand van de woning en de toestand van de bijbehorende grond, raadzaam het pand te slopen en het buitenterrein op te schonen. Om het perceel voor de verkoop aantrekkelijk te maken en aan te sluiten bij het beleid om zoveel mogelijk groen af te stoten, wil het college aan het perceel 161m2 gemeentelijke grond toevoegen. Na het bouwrijp maken van de grond stelt het college de Raad voor om deze in 2011 tegen de geldende grondprijs - vastgelegd in nota grondprijzen door de raad - te verkopen. Met dit voorstel slaan we twee vliegen in een klapâ, aldus burgemeester Anton Barske.

Besluit
Omdat in de begroting 2010 geen geld is begroot voor een dergelijke aankoop en voor de kosten van het bouw- en woonrijp maken van het perceel, legt het college van burgemeester en wethouders dit voorstel aan de gemeenteraad voor. De raad neemt 1 juli 2010 een besluit. Â