Groen!

Groen! is tweede winnaar van de verkiezingen: Bedankt kiezers

door Wouter Van Besien (Groen!) op 14 juni 2010 in "Algemeen"

Groen! heeft een mooi resultaat van 7 procent behaald in de federale verkiezingen. Dat is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van 2007. De partij kan zich dus met enige trots de tweede winnaar na N-VA noemen. âWe danken onze kiezers uitdrukkelijk, en zullen hun stem â voor positieve dialoog, voor integere politiek én voor het behoud van de sociale zekerheid â vertolken in de komende weken en maandenâ, verklaart voorzitter Wouter Van Besien.

Groen! noteerde gisteren meer plussen dan minnen. Vandaag klokt de partij af op 7 procent, een stijging van een halve procentpunt ten opzichte van de vorige federale verkiezingen in 2007. In zetels vertaald betekent dat +1 zetel. De nieuwe verkozenen in de Kamer zijn: Meyrem Almaci (Antwerpen), Kristof Calvo (Antwerpen), Wouter De Vriendt (West-Vlaanderen), Stefaan Van Hecke (Oost-Vlaanderen) en Eva Brems (Leuven). Ook senator Freya Piryns is (her)verkozen.

`Dat danken we in de eerste plaats aan onze kiezers. In naam van de hele partij dank ik hen daarvoor van harte. Want buiten N-VA zijn we de enige partij die kiezers wint. We hebben een hoopvolle positieve campagne gevoerd die uitging van dialoog, en we stellen vast dat deze boodschap aanslaat.', vervolgt Van Besien. `Onze kiezers mogen gerust zijn: we zullen blijven strijden voor een warm en sociaal Vlaanderen'.

Contact: Wouter Van Besien -