Gemeente Maassluis

College beantwoordt vragen van MB over de winkelcentra Westeinde en Koningshoek

College beantwoordt vragen van MB over de winkelcentra Westeinde en Koningshoek

De gemeenteraadsfractie van de Maassluis Belang heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de winkelcentra Westeinde en Koningshoek

Het college heeft de vragen als volgt beantwoord:


1. Heeft u al een idee wat deze aanpassing de gemeente gaat kosten?

Het in stand houden van een goed functionerend openbaar gebied is een kerntaak van de gemeente. Nu de beoogde herontwikkeling niet doorgaat, moet het achterstallige onderhoud worden ingelopen. Daarnaast voeren wij volgens de vastgestelde kaders riool- en waterbeleid uit. Dit samen levert een gecombineerde opgave op voor het openbaar gebied in- en rondom het winkelcentrum, wat wij met hiervoor in de begroting opgenomen middelen zullen uitvoeren. Aangezien het werk nog moet worden aanbesteed, noemen wij in deze openbare reactie geen specifieke bedragen.

Afgelopen week vernamen wij dat ook na jarenlange onderhandelingen de verkoop en de uitbreiding van het winkelcentrum Koningshoek van de baan is.


2. Kunt u aangeven hoeveel gemeenschapsgeld in de afgelopen jaren in dit

project is gepompt?

Wij bieden voor de komende zomervakantie de Jaarrekening 2009 aan u, de gemeenteraad, aan. Hierin vindt u de boekwaarde van het project Koningshoek per 31 december 2009, zijnde EUR 1.408.000 (`Maassluis West'). Dit is inclusief gemeentelijk bezit van gronden.