Provincie Flevoland
Ondernemers ontdekken Flevolands ondernemersklimaat

Publicatiedatum: 14 juni 2010

Veertig ondernemers, gevestigd op het `oude' land hebben kennis gemaakt met het ondernemersklimaat van Flevoland. Via een tour langs Flevolandse bedrijven kregen zij op vrijdag 11 juni 2010 een beeld van de mogelijkheden die Flevoland te bieden heeft. De ondernemers sloten de dag af met een raceprogramma op het RDW testcircuit te Lelystad, waar zij de wetten van de G-kracht, rijdend in een echte Donkervoort, aan den lijve ondervonden. De conclusie aan het eind van de dag: onbekend maakt onbemind.

De ondernemers waren vanuit verschillende gebieden rondom Flevoland vertegenwoordigd: van Leeuwarden, Apeldoorn, Epe, Veenendaal, 't Gooi, Utrecht tot Amsterdam. De ene ondernemer kwam uit nieuwsgierigheid, de ander omdat de directie een vestiging binnen Flevoland serieus overweegt. Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner opende de dag en sprak met vele aanwezige ondernemers. `Zodra mensen Flevoland bezoeken, is dat letterlijk en figuurlijk een eyeopener, zo blijkt elke keer weer. De ruimte en centrale ligging, kan iedereen op de kaart zien, maar het soepele en ongecompliceerde ondernemersklimaat moet je aan den lijve ondervinden,' aldus Greiner.

Snelstgroeiende regio van nederland

Flevoland is al tien jaar de snelst groeiende regio als het gaat om arbeidsplaatsen en investeringen. De investeringsratio, die verwijst naar de bereidheid van bedrijven om te investeren, ligt op 42 procent. Dit is bijna twee keer zo hoog als in de rest van Nederland. Daarnaast kent de provincie de afgelopen jaren de sterkste groei in werkgelegenheid. De unieke combinatie van de centrale en strategische ligging in Nederland, een enorm arbeidspotentieel aan Flevolanders die graag binnen de eigen provinciegrenzen wil werken en de ruimte die bedrijven nog hebben om te kunnen groeien liggen hieraan ten grondslag.

Ontdek Flevoland

Jan van Eck, van DeFabrique Eurodomein uit Utrecht: vindt dit een goed initiatief van de provincie Flevoland. Het was een leerzame dag en ook het directe contact met de gedeputeerde kan hij zeer waarderen. Hij geeft aan de mogelijkheden voor een tweede vestiging in Almere te gaan onderzoeken. Hubert Lendering van Lendering & Partners uit Soest, heeft veel nieuwe dingen gezien. Hij zoekt nieuwe bouwlocaties voor zijn klanten. `Ik ben niet alleen onder de indruk van het ondernemerklimaat, maar ook van de natuur. Ik ga de volgende keer mijn vrouw meenemen om te gaan fietsen in de polder.' En zo zal een ieder van deze veertig ondernemers iets meenemen van de `ontdekking' van Flevoland.

Flevoland: ruimte voor ondernemen

Deze `Donkervoort' actie maakt onderdeel uit van de drie jaar lopende economische gebiedspromotiecampagne `Flevoland, ruimte voor ondernemen'.