Dirk Kuijt scoort bij de Nederlandse bierdrinker

14/06/2010 16:22

Stichting Dranken Nederland

PERSBERICHT, DEN HAAG 15 JUNI 2010

Dirk Kuijt scoort!!

Ook bij Nederlandse bierdrinker

Nederlandse bierdrinkers hebben een vooruitziende blik. Zij hebben Dirk Kuijt gekozen als favoriete voetballer om een glas bier mee te drinken. Een uitslag met extra glans na het eerste doelpunt van Kuijt in de WK wedstrijd van Nederland tegen Denemarken. Andere voetballers uit het Nederlandse elftal waar de bierdrinker graag het glas mee heft zijn Mark van Bommel (nummer 2) en Robin van Persie (nummer 3). Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder staan gezamenlijk op de vierde plek.

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK)(1), uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok - NetPanel onder 529 Nederlandse bierdrinkers.

De extra glans wordt nog eens versterkt door een duik in de geschiedenis. Het van oorsprong Hollandse, ongehopte Kuijtbier was in de late middeleeuwen namelijk razend populair. Met name Gouda was beroemd om het bier dat de familienaam draagt van de bekende voetballer. Helaas is het brouwen van het "Goudse" Kuijtbier door strenge wet- en regelgeving voortijdig gestopt. Gelukkig kunnen we tijdens dit WK nog wel volop genieten van de voetbalkwaliteiten van Dirk Kuijt, onder het genot van een goed glas bier.

(1) Het Centraal Brouwerij Kantoor is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria N.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V. Deze brouwerijen zijn samen goed voor 99,9% van de bierproductie in Nederland