Twentenaar slechts een kleur verwijderd van 27 miljoen

14/06/2010 16:29

De Lotto

Een speler uit de regio Twente heeft met Lotto 1 miljoen euro gewonnen. De winnaar had alleen de goede kleur nog nodig om de Lotto Jackpot van 27 miljoen te winnen. Tijdens de Lotto-trekking van zaterdag 12 juni kwamen alle 6 getallen van het Lot overeen met die trekking, wat betekent dat de speler de eerste prijs van 1.000.000 euro heeft gewonnen.

"Het is niet te geloven. Ik had alleen de kleur geel nog goed moeten hebben voor de Lotto Jackpot van 27 miljoen euro! Wat een mooi bedrag en ik mag mezelf nu eindelijk Lottomiljonair noemen," aldus de gelukkige winnaar.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 12 juni is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 27,5 miljoen euro. Op dit moment de hoogste Lotto Jackpot ooit.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.