Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Alcoholcontroles

Hollands Midden , 14-06-2010 o In het weekend van 11 juni heeft Politie Hollands Midden meerdere bestuurders aangehouden omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Een aantal van hen had een ongeluk veroorzaakt. De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50 procent. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Daarom houdt de politie alcoholcontroles.

Een 65-jarige man uit Leiden is aangehouden op vrijdag 16 juni nadat bleek dat hij met alcohol op achter het stuur had gezeten en vervolgens omstreeks 18.15 uur een 63-jarige fietser had aangereden. De 63-jarige fietser verklaarde dat hij stil stond op het fietspad toen de 65-jarige automobilist over de fietsstrook van de Zijlsingel in Leiden reed en de fietser raakte. De man werd naar het ziekenhuis gebracht met beenletsel. Volgens de automobilist stak de fietser plotseling de weg over. De 65-jarige man blies op het politiebureau 490 ug/l. Dit is boven het maximaal wettelijk toegestaan 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen.

In Gouda zag de politie op zaterdag 12 juni omstreeks 00.20 uur een auto vreemd rijden over de Van Reenensingel. De auto kreeg een stopteken op de Lekkenburg. De bestuurder rook naar alcohol en werd daarom meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 430 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg op zaterdag 12 juni omstreeks 01.30 uur een melding van een auto te water bij de Duindamseweg in Noordwijk. Bij de auto die met de zijkant in het water lag, trof de politie een 23-jarige man uit Noordwijk aan. Hij verklaarde dat een vriend van hem had gereden. Deze man kwam even later tevoorschijn en bevestigde dat hij gereden had. Beide mannen werden aangehouden. De 23-jarige man blies 430 ug/l. De andere man weigerde te blazen. Ook zijn persoonsgegevens zijn nog niet bij de politie bekend.

Op 12 juni omstreeks 17.30 uur reed een 31-jarige automobilist op de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn tegen een stoplicht aan. De man blies op het politiebureau 465 ug/l. De man reed vanaf de Prinses Irenelaan de Prinsbernhardlaan op. Hij nam de bocht te ruim waardoor hij tegen een verkeerslicht op de Willem de Zwijgerlaan aanreed.

Een 35-jarige man uit Noordwijk werd op zondag 13 juni omstreeks 00.20 uur staande gehouden omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde. De man reed erg langzaam over de Herenweg in Noordwijkerhout en hij slingerde. Hij blies op het politiebureau 840 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 16-jarige jongen uit Katwijk werd op 13 juni omstreeks 03.30 uur staande gehouden op de Zeeweg in Katwijk omdat hij op een brommer reed zonder kentekenplaatje. De jongen stond niet stevig op zijn benen en daarom werd aan hem gevraagd te blazen. Het apparaat gaf aan dat de bestuurder te veel gedronken had en hij werd aangehouden. Uiteindelijk blies hij 675 ug/l.

Een getuige zag op zondag 13 juni omstreeks 15.30 uur dat een auto slingerend over de weg reed en bij de kruising Parklaan, Sportlaan en Drieplassenweg in Katwijk bijna vier fietsers aanreed. De getuige volgde de auto en waarschuwde de politie. Op de Willem de Zwijgerlaan stopte de 68-jarige automobilist uit Katwijk. Even later kwam de politie en zij heeft de man aangehouden toen bleek dat hij te veel had gedronken. De man blies 625 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg op maandag 14 juni omstreeks 01.30 uur de melding dat er een auto tegen een verkeerslicht was aangereden op het Albert Plesmanplein in Gouda. De bestuurder was uitgestapt en weggelopen richting de Graaf Florisweg. De politie ging ter plaatse, zocht in de omgeving naar de man en zag hem uiteindelijk op de Thorbeckelaan. Nadat uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken, werd hij aangehouden. Hij blies op het politiebureau 600 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.