Gemeente Hoorn

Junioren door naar NK Jeugdbrandweer

De junioren van de jeugdbrandweer Hoorn zijn door naar de finale van de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. Zij werden zaterdag derde tijdens de halve finale in Sliedrecht. In totaal deden er elf ploegen mee aan de halve finale, alleen de eerste vijf hebben een plek in de grote finale op zaterdag 2 oktober in Harderwijk.

De wedstrijd voor de jeugdploegen bestond uit een oefensituatie. Zij moesten een brand blussen in een timmerwerkplaats. Eerst moesten zij de vogeltjes die in het pand aanwezig waren veilig overdragen aan de dierenambulance. Daarna konden zij verder met het blussen van de brand. Allemaal fictief en dus geen echte brand. Een brand wordt nagebootst door middel van vlammenborden en knetterkasten die het geluid maken van een echte brand.

junioren jeugdbrandweer Hoorn

De junioren De junioren van de jeugdbrandweer Hoorn deden alles op de juiste manier en binnen een goede tijd. De juniorenploeg bestaat uit jongeren tussen de 12 en 15 jaar. In de ploeg zitten: bevelvoerder Rens van Leeuwen, Kevin van Langen en Naomi Teeuwen (aanvalsploeg), Stefan Baas en Luuk Bakker (waterploeg) en Sam de Weerd (pompbediende) Gert-Jan van Oostveen, Daan Kluft en Ruben Klein Woolthuis (reservespelers). De ploeg wordt begeleid door Karen Doesburg, Ton Zwarekant, Sebastiaan Prins en Gerard Teeuwen.

Extra oefenen Normaal oefent de jeugdbrandweer elke vrijdagavond. Voor de landelijke wedstrijden oefenen zij extra op donderdagavond. De Hoornse jeugdbrandweer doet altijd mee aan wedstrijden. De voorronde voor de halve finale was op zaterdag 17 april in Berkel en Rodenrijs. Van de twaalf ploegen gingen de eerste drie door naar de halve finale. De juniorenploeg van Hoorn behaalde toen ook de derde plaats.

Meer informatie - meer informatie over de brandweer Hoorn - meer informatie over de jeugdbrandweer Hoorn - aanmelden voor de jeugdbrandweer Hoorn