Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Driehuizen-Kerspelweg Wervershoof is gereed

polderweg. Afgelopen week is het laatste slechte deel van de Driehuizen-Kerspelweg, gelegen in de gemeenten Wervershoof en Andijk, opgeleverd.

Het resultaat is een 80 km-weg die voldoet aan de huidige verkeersveiligheidseisen. De omleidingsroute is weggehaald en al het verkeer kan weer gebruik maken van de verbeterde weg.

De Driehuizen-Kerspelweg is een gebiedsontsluitingsweg (80 km) tussen de Noorderdijk en de Westfrisiaweg N302. De weg was in slechte staat en is niet ingericht als 80 km zone. In juni 2008 is wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gestart met de plannen voor deze weg. Zo is tijdens een informatiebijeenkomst op 30 juni 2008 de omgeving geïnformeerd. Daarna zijn de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd en begin juni 2010 afgerond.

De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

* Om de verkeersveiligheid te verbeteren en de weg in te richten als 80 km weg, is de weg over de gehele lengte verbreed en voorzien van een nieuwe asfaltlaag;

* Kruispunten, verlichting en belijning zijn vernieuwd;
* Er zijn snelheidsbeperkende maatregelen aangebracht, zoals de aanleg van de rotonde op de kruising Driehuizen met de Nieuwe Dijk en binnen de bebouwde kom zijn er verschillende wegversmallingen aangebracht;

Tot slot zijn er binnen de bebouwde kom nieuwe parkeervoorzieningen gecreëerd.