Gemeente Voorschoten

snelfietsroutes den haag - leiden bekend

Winnende namen voor snelfietsroutes Den Haag - Leiden bekend

'Velostrada' en 'Via 44' winnende namen voor snelfietsroutes Den Haag - Leiden

Maar liefst 800 inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van de prijsvraag die de provincie Zuid-Holland onlangs uitschreef. Doel hiervan: twee pakkende namen voor de snelfietsroutes tussen Den Haag en Leiden. De jury koos de naam Velostrada voor de route langs het spoor, de route langs de A44 en N 44 krijgt de naam Via 44. De prijswinnaars zijn Eddy Kanbier uit Wassenaar en Judith Keyzer uit Voorschoten.

Inzendingen
Opvallend was dat de inzendingen niet alleen uit de regio kwamen, maar tot ver daarbuiten. Het onderwerp snelfietsroutes lijkt enorm te leven. Veel inzendingen bevatten elementen van plaatsnamen of de stadswapens van Den Haag en Leiden ('sleutel' en 'ooievaar'). Ook werd een aantal keer de link gelegd met de voormalige gele en blauwe tramlijn tussen Den Haag en Leiden. Uiteindelijk koos de jury voor ´´Velostrada´´ en ´´Via 44´´, omdat deze duidelijk maken waar de routes liggen en goed passen bij het karakter en het doel van de routes. Deze zijn namelijk in de eerste plaats bedoeld voor woon-werk/ en woon-schoolverkeer.

Prijswinnaars
De naam Velostrada werd bedacht door Eddy Kanbier uit Wassenaar die een fiets ter waarde van 700,- euro mag uitzoeken. Voor de route langs de A44/N44 is de naam ''Via 44'' geïïnspireerd op de 57 inzendingen die het getal 44 of het woord Via in de naam gebruikten. Onder hen is geloot en ook Judith Keyzer uit Voorschoten mag een fiets uitzoeken. Onder de overige 56 inzenders werden nog vijf cadeaubonnen van 50,- euro voor fietsaccessoires verloot (deze winnaars zijn te vinden op www.zuid-holland.nl/fietsprijsvraag).

* 14 juni 2010