Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 09-04-2010

OEROL EN AVRO PARTNERS IN CULTUUR
Cornald Maas en Hans Smit presenteren live tijdens Oerol

De AVRO reist binnenkort af naar Terschelling om live bij de 29e editie van het Oerol Festival aanwezig te zijn. De AVRO verslaat Oerol live met Opium op TV , Opium Radio en een uitgebreide website. Oerol en de AVRO passen goed bij elkaar omdat zij allebei op zoek zijn naar nieuwe grenzen binnen het cultuurpodium. Bekende AVRO-programma's komen net als vorig jaar vanuit een vaste plek op het eiland. Daar vandaan zullen Cornald Maas en Hans Smit live hun programma's presenteren.

AVRO Televisie
Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 juni wordt Opium op Oerol live vanaf Terschelling op Nederland 2 uitgezonden. Presentator Cornald Maas ontvangt artiesten, theatermakers en bekende en minder bekende Oerolgangers. Elke dag is een bekende vrouw uit de culturele sector te gast, onder wie cabaretière Paulien Cornelisse en actrice Sanne Vogel die als gastverslaggevers een Oerol-voorstelling zullen bezoeken. Ze komen samen met één van de makers van die voorstelling daarover vertellen in de uitzending.

Maandag 14 juni t/m vrijdag 18 juni om 19.25 uur op Nederland 2.

AVRO Radio
Zaterdag 12 juni van 17.15 tot 19.00 uur op Radio 1: Opium op Oerol. Presentator Hans Smit spreekt met tal van theatermakers en kunstenaars. Tevens is er livemuziek. En vanaf dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 18 juni brengt het team van Opium op Oerol live gesprekken en sfeerimpressies van het eiland tussen 14.45 uur en 15.00 uur op Radio 1.

AVRO Internet
Ook dit jaar is het team van AVRO internet aanwezig op Terschelling. Cultuurliefhebbers kunnen Oerol thuis meebeleven via opiumopoerol.avro.nl. Al in de aanloop naar Oerol zijn op de website 'voorproeven' met reportages van AVRO-presentator Hans Smit, videobijdragen van creatief Oeroldirecteur Joop Mulder en repetitiemateriaal van theatermakers te zien. Tijdens het festival staat de site boordevol video over alles wat er gebeurt. Surfend over dit 'online eiland' is het mogelijk om radioreportages te beluisteren en mee te twitteren over Oerol, Terschelling en alles wat hot or not is op het festival.