Gemeente Valkenswaard

Europalaan

Inloopavonden Europalaan

De gemeente Valkenswaard houdt op maandag 14 en woensdag 16 juni van 17.00 uur tot 20.00 uur inloopavonden over de herinrichting van de Europalaan. Tijdens deze bijeenkomsten, die plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis, kunnen belangstellenden op informele wijze kennis nemen van de uitgewerkte situatietekeningen c.q. de presentatietekeningen en de tekeningen van het Groenontwerp.

In deze uitgewerkte tekeningen zijn, voor zover mogelijk, de opmerkingen die tijdens eerdere bijeenkomsten of naar aanleiding daarvan zijn gemaakt, verwerkt.
Tijdens de inloopavonden kunt u vragen stellen aan de projectleider Europalaan en betrokken medewerkers van de gemeente. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van ingenieursbureau DHV aanwezig om uitleg te geven over de verhardingstekeningen.

Bezoekers van de inloopavonden die nog eventuele opmerkingen hebben over de situatietekeningen en het Groenontwerp, kunnen die schriftelijk aan de gemeente kenbaar maken. In verband hiermee liggen tijdens de bijeenkomst speciale invulformulieren gereed, waarop u deze opmerkingen kwijt kunt. Deze opmerkingen worden dan, indien passend, in de definitieve bestektekeningen meegenomen.

Pilot
Om de luchtkwaliteit in de toekomst optimaal te verbeteren, wil de gemeente met TNO in Delft een pilot gaan uitvoeren op de Europalaan, waarbij verkeersstromen op een andere manier worden geregeld. In verband daarmee en met het voornemen van de gemeente om ook de doorstroming en de verkeersveiligheid verder te verbeteren, zijn en worden op dit moment gesprekken gevoerd met het Ministerie van VROM, de provincie Noord-Brabant, SRE en Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant (BBZOB). Het belang van omwonenden en verkeersdeelnemers staat namelijk voorop.

Europees aanbesteed
De reconstructie van de Europalaan wordt Europees aanbesteed. De verwachting is dat dit najaar bekend zal worden gemaakt wie de hoofdaannemer van het project wordt. Het ligt in de bedoeling dat die eind dit jaar/ begin komend jaar begint met de herinrichting van de Europalaan. IJs en weder dienende is het project dan eind 2011 gereed.