Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-06-2010

QUINTET OPIUM OP OEROL COMPLEET MET RENEE SOUTENDIJK EN SUSAN VISSER

Actrice's Renee Soutendijk en Susan Visser staan Cornald Maas bij in zijn culturele rondreis tijdens het Oerolfestival op Terschelling. In Opium op Oerol ontvangt de AVRO-presentator dagelijks een prominente dame uit de kunst- en cultuurwereld die een voorstelling op het eiland heeft bezocht. Sanne Vogel, Paulien Cornelisse en Clairy Polak zegden eerder hun medewerking toe. Met Renee Soutendijk en Susan Visser is het quintet van Opium op Oerol compleet.

Spectaculaire theatervoorstellingen, muziekoptredens vanaf het strand en met z'n allen kamperen in de duinen: dat is Oerol. Een bijzonder kunst-, theater- en muziekevenement vanaf Terschelling. Het kunst- en cultuurprogramma Opium van de AVRO doet vanaf 14 tot en met 18 juni rechtstreeks verslag van het Oerolfestival op Terschelling. Maas bespreekt 's avonds in een mix van reportages en interviews de bezochte voorstellingen met hoofdgast, regisseurs, acteurs en muzikanten.

Cornald Maas reist over het eiland en bezoekt iedere dag enkele voorstellingen, net zoals zijn dagelijks wisselende vrouwelijk gast uit de theaterwereld. 's Avonds ontmoeten zij elkaar weer in de uitzending en doen ze beiden verslag van hun ervaringen en belevenissen. Verder spreken zij samen met makers, regisseurs, acteurs en muzikanten over hun werk, dat zij speciaal voor Oerol hebben gemaakt.

De live-uitzendingen van Opium op Oerol zijn maandag 14 juni t/m vrijdag 18 juni gratis bij te wonen bij het Stayokay Hostel in West-Terschelling. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Opium op Oerol: 14 t/m 18 juni, 19.25 uur op Nederland 2. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO'.

---Ingezonden persbericht