HCC: onvoldoende politieke aandacht voor internetcriminaliteit

14/06/2010 08:00

HCC

Haarlem, 14 juni 2010 - Er is in de politiek onvoldoende aandacht voor internetcriminaliteit zo stelt HCC, de grootste computervereniging van Europa. Internet en veiligheid staat niet op de politieke agenda's terwijl het onderwerp steeds belangrijker wordt in onze samenleving waar niemand meer om de digitale ontwikkeling heen kan.

Petra Claessen, directeur/bestuurder HCC: "Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We chatten, bankieren en kopen via internet. Helaas niet altijd zonder gevaar. Internetcriminelen slaan hun slag via bijvoorbeeld veilingsites en verkrijgen creditcard- of wachtwoordgegevens via phishing. Zeer regelmatig worden internetgebruikers financieel opgelicht".

Verlies van vertrouwen

Claessen verbaast zich erover dat het onderwerp niet hoog op de politieke agenda staat. Claessen: "Internet is slecht beveiligd en internetcriminelen kunnen makkelijk activiteiten ontplooien die invloed hebben op iedereen. Niet alleen op burgers maar ook op het bedrijfsleven. Internetcriminaliteit kan de samenleving in één keer verlammen. Het blindelings vertrouwen dat we nu nog in internet hebben kunnen we snel verliezen. De maatschappelijke en financiële gevolgen zijn dan niet te overzien. Het is ongelofelijk dat de politiek niet uitgebreid aandacht besteedt aan dit thema".

HCC, de grootste computervereniging van Europa

Met ruim 115.000 leden is HCC de grootste computervereniging van Europa. HCC signaleert, activeert en brengt kennis en kunde bij elkaar. Leden van HCC ontvangen informatie en advies op het gebied van computergebruik door middel van een site, een ledenblad, nieuwsbrieven en bijeenkomsten, trainingen en workshops door heel het land.





http://www.hcc.nl