Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie houdt actieweek `Ons gaan klop!'

Publicatiedatum: 14-6-2010 8:05:43

REGIO GELDERLAND-MIDDEN - De politie Gelderland-Midden start op 14 juni een speciale actieweek. Tot en met 18 juni zal het korps onder het motto `Ons gaan klop!' (Afrikaans voor: wij gaan winnen!) in de meeste dorpen en steden van de regio tientallen aanhoudingen verrichten voor diverse zaken. Daarmee wil het korps een extra impuls geven aan de opsporing van strafbare feiten. Aan de actie werken ongeveer 50 medewerkers van de politie Gelderland-Midden mee.

Tijdens de eerste week van het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika (waarin het Nederlands elftal speelt tegen Denemarken en Japan) zal de politie nadrukkelijk aanwezig zijn in ons werkgebied.

Achterstallige boetes
Met `Ons gaan klop!' wil de politie duidelijk maken dat sommige zaken misschien niet altijd direct worden aangepakt, maar dat er in geen geval sprake is van afstel. Alle zaken die binnenkomen worden aangepakt en onderzocht en als we verdachten hebben, dan worden deze vroeg of laat aangehouden.

In het kader van `Ons gaan klop!' zal de parketpolitie bovendien verschillende acties houden in de regio met als doel om burgers, die langere tijd hun boetes niet hebben betaald, te bezoeken. Doel is dat de boetes alsnog worden betaald; in het uiterste geval zal men worden meegenomen naar het bureau. De actie vindt niet voor niets plaats tijdens de Oranjeweek van het WK Voetbal. Het korps verwacht dat mensen dan vaker thuis zijn en makkelijker te bereiken zijn.

Berichtgeving
De politie zal uitgebreid berichten over de resultaten van `Ons gaan klop!'. Na afloop van de week verschijnt er een totaaloverzicht van de actie. In de week zelf zal zo snel mogelijk over de verschillende activiteiten persberichtgeving plaatsvinden. Op www.politie.nl/gelderland-midden verschijnt er een banner met een verzameling van alle berichten.
Daarnaast zal de politie Gelderland-Midden via een eigen kanaal op Twitter bericht doen: www.twitter.com/politieglm .