Gemeente Brummen


Gewijzigd vastgesteled bestemmingsplan Elzenbos

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-06-2010)

Op donderdag 20 mei 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Elzenbos gewijzigd vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan Elzenbos voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor woningbouwontwikkeling in het betreffende plangebied tot 740 woningen. Het bestemmingsplan is bindend voor zowel burgers als overheid en regelt het gebruik van gronden, welke bouwmogelijkheden er zijn en de gebruiksmogelijkheden van de gebouwen. Ook worden de rechten van de bewoners en overige grondgebruikers vastgelegd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het zijn wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht op de verbeelding, in de regels en in de toelichting. Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Elzenbos en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 10 juni 2010 tot en met woensdag 21 juli 2010 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de balie Frontoffice & Vergunningen. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op deze speciale projectpagina en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (klik hier voor de directe link). De bronbestanden kunt u op de volgende locatie raadplegen http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl (klik hier voor de directe link).

Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De beroepstermijn vangt aan één dag na de inzagetermijn (vrijdag 11 juni 2010) en duurt zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.