Ingezonden persbericht


Published: 08:00 CEST 14-06-2010 /HUGIN /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: TICKER DL /ISIN: NL0009294552

Overeenstemming coulanceregeling beleggingsverzekeringen Delta Lloyd Groep

Persbericht

Amsterdam, 14 juni 2010

Delta Lloyd Groep heeft met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim overeenstemming bereikt over de invulling van de coulanceregeling in het kader van de kostenmaximalisatie van beleggingsverzekeringen. Delta Lloyd Groep was in september 2008 de eerste verzekeraar die met de stichtingen een overeenkomst sloot over de maximering van kosten in beleggingsverzekeringen en zo een doorbraak realiseerde in deze jarenlang slepende kwestie. Met de nu overeengekomen coulanceregeling is ook de definitieve uitwerking van deze overeenkomst een feit en bestaat duidelijkheid over de besteding van de eerder overeengekomen vergoeding.

De overeenstemming geldt voor alle onderdelen van Delta Lloyd Groep die onder de overeenkomst vallen. Naast de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim tekenden ook Vereniging Eigen Huis en de VEB (Vereniging van Effectenbezitters) deze overeenkomst.

Coulanceregeling

In aanvulling op de overeenkomst van september 2008 is afgesproken dat voor beleggingsverzekeringen met een opgebouwde waarde van meer dan ¤ 100.000 een kostenmaximering geldt van 11,5% voor de waarde boven de ¤ 100.000. Verder zijn er aanvullende aafspraken gemaakt voor beleggingsverzekeringen waarvan de hoogte van de overlijdensrisicopremie in de verzekering afhankelijk is van de opgebouwde waarde van de beleggingsverzekering. Ten slotte kunnen klanten die door bijzondere persoonlijke omstandigheden gedwongen zijn geweest hun beleggingsverzekering af te kopen eventueel aanspraak maken op de coulanceregeling.

Wat moeten klanten doen

Delta Lloyd Groep heeft inmiddels klanten geïnformeerd over een indicatie van de hoogte van een eventuele tegemoetkoming. Klanten die mogelijk aanspraak maken op de nu overeengekomen coulanceregeling ontvangen hierover bericht. Uitzondering hierop zijn klanten die op basis van persoonlijke omstandigheden gedwongen zijn geweest om hun beleggingsverzekering af te kopen. Deze klanten moeten zelf actie ondernemen. Zij kunnen zich vanaf 1 juli a.s. aanmelden via de speciale pagina op de website van Delta Lloyd Groep: www.deltalloydgroep.com/beleggingsverzekeringen.

Over Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Delta Lloyd Groep is voornamelijk actief in Nederland en België.

Meer informatie